Ushqimet e keshillueshme per mungesen e hekurit (anemia)

Produktet  natyrore për mangësine e hekurit: cilat ushqime janë me të përshtatshme?


Me ushqimin e duhur ne mund të bilancojme sasinë e hekurit qe permbajme, mjafton qe të dini se cilat ushqime janë më të pasura dhe që mund të jene  shumë të vlefshme  për mangësine e  hekurit ne trupin tone:


vezët
mishi i viçit,  i pulës  dhe ai  i kalit
mëlçi viçi dhe te brendeshmet si veshka zemra etj
Produkte deti, si  kallamar, midhje, molusqe 
arra (arra, bajame, hurma arabie, kumbulla të thara ...)

bishtajore, spinaq, panxhar, brokoli dhe lakër
çokollatë 
lëng portokalli dhe limoni (i cili eshte  i pasur në vitaminë C)

Çaji dhe kafeja, veçanërisht nëse konsumohen ne afersi te vakteve te  ngrënies, zvogëlojnë dhe reduktojne absorbimin e hekurit në përqindje të barabartë me 64 dhe 39% për shkak të pranisë së taninave. Taninat gjenden edhe tek vera dhe tek çokollata, 


loading...