Halaman

    Social Items

Gastriti është një inflamacion akut i murit të stomakut që mund të zgjidhen në afat të shkurtër,


por edhe të bëhet kronik nëse ju nuk identifikoni menjëherë shkaqet.


Shkaqet dhe simptomat e gastritit


Në parim gastriti  shkaktohet nga një ushqyerje jo e rregullt , por gjithashtu ai mund te shkaktohet edhe  nga stresi, infeksionet e ndryshme si dhe nga  abuzimi i drogës dhe i duhanit. Simptoma tipike e gastrit eshte urthi, shpesh i lidhur me efekte anësore të tilla si dhimbje e barkut, e vjellura  etj

Si të kurojme gastritin me mjekime e kura natyrore popullore

Pasi mjeku  ju ka bërë  diagnoztikimin  e duhur dhe se si mund  të kuroheni nga  gastriti me ndihmen e ilaceve perkatese . 

Në kombinim me ilaçet duhet të ndiqni një dietë të shëndetshme, duke shmangur  ushqimet irrituese si djegësirat , alkoolin , kafene dhe të skuqurat. 

Ekzistojne dhe bime medicinale te cilat   përshpejtojë procesin e shërimit te gastrit.

 Pirja e infuzit te  kamomiles si dhe te mellages (ose mullages) jane kura shume te mira natyrore te cilat ndihmojne gastritin  , kamomila ndihmon të lehtesohet  dhimbja e barkut në sajë të vetive të saj antispasmodike ndërsa mellaga ka veti  anti-ngacmuese. 

Konsumoni shumë karrota, në të vërtetë ato përmbajnë pektin,  beta karotene dhe vitaminë A (një antibakterial i  trefishtë, per   mbrojtjen  dhe riparimin e mukozës se stomakut).

 Për trajtimin e gastrit perdoret  edhe lakra e ose lengu i saj duke u perziere me lëngun e boronicës,ka veti  (shëruese si  dhe eshte nje antioxidant).

 Pirja e cajit  të gjelbër do te ishte gjithashu shume e dobishme ne kete rast 

Si te kurojme gastritin

Gastriti është një inflamacion akut i murit të stomakut që mund të zgjidhen në afat të shkurtër,


por edhe të bëhet kronik nëse ju nuk identifikoni menjëherë shkaqet.


Shkaqet dhe simptomat e gastritit


Në parim gastriti  shkaktohet nga një ushqyerje jo e rregullt , por gjithashtu ai mund te shkaktohet edhe  nga stresi, infeksionet e ndryshme si dhe nga  abuzimi i drogës dhe i duhanit. Simptoma tipike e gastrit eshte urthi, shpesh i lidhur me efekte anësore të tilla si dhimbje e barkut, e vjellura  etj

Si të kurojme gastritin me mjekime e kura natyrore popullore

Pasi mjeku  ju ka bërë  diagnoztikimin  e duhur dhe se si mund  të kuroheni nga  gastriti me ndihmen e ilaceve perkatese . 

Në kombinim me ilaçet duhet të ndiqni një dietë të shëndetshme, duke shmangur  ushqimet irrituese si djegësirat , alkoolin , kafene dhe të skuqurat. 

Ekzistojne dhe bime medicinale te cilat   përshpejtojë procesin e shërimit te gastrit.

 Pirja e infuzit te  kamomiles si dhe te mellages (ose mullages) jane kura shume te mira natyrore te cilat ndihmojne gastritin  , kamomila ndihmon të lehtesohet  dhimbja e barkut në sajë të vetive të saj antispasmodike ndërsa mellaga ka veti  anti-ngacmuese. 

Konsumoni shumë karrota, në të vërtetë ato përmbajnë pektin,  beta karotene dhe vitaminë A (një antibakterial i  trefishtë, per   mbrojtjen  dhe riparimin e mukozës se stomakut).

 Për trajtimin e gastrit perdoret  edhe lakra e ose lengu i saj duke u perziere me lëngun e boronicës,ka veti  (shëruese si  dhe eshte nje antioxidant).

 Pirja e cajit  të gjelbër do te ishte gjithashu shume e dobishme ne kete rast