Halaman

    Social Items

Arthriti është një' inflamacion shumë i dhimbshem i nyjeve  

(artikulacioneve), por mund  të ndikojë dhe tek tendinat  dhe muskujt, i cili shkakton shume dhimbje, lodhje dhe tension, shpesh shumë i vështirë për tu qetësuar te cilat mund te krijohen nga shume  shkaqe te ndryshme , kështu që po ju ofrojme " disa keshilla e receta  mjekimesh popullore , duke shpresuar qe të rrisim efektin  e dobishem.
 Le te shohim  pra se si të kurojme 'artrin me kura popullore :  • Nje ndihme e vlefeshme ofrohet  nga masazhi, i cili ndihmon dhe heq tensionet e muskujve dhe tendinave  duke lehtesuar dhimbjet .Masazhi mund te kryhet dhe me ndihmen e vajrave te ndryshem esencial ato per vec se ndihmojne per masazhim por dhe shtojne efektin e e lehtesimit te dhimbjeve ,vaji i bajames ,vaji i ullirit ,vaj jojoba,  etj.  • Disa ushqime janë veçanërisht të dobishme për të lehtësuar dhimbjet e 'artritit, keshtu qe konsumimi i disa prej tyre eshte thelbesor si hudhra për shembull ka veti të larta  anti-inflamatore, por edhe lakra dhe molla ndihmojne shumë kete shqetesim.   • Patatja përfundimisht është ndoshta 'ushqimi më i  efekteshem  për të ekuilibruar' artritin, veçanërisht nëse konsumohet  në formën e lëngut,     Nje recete e kryer nga patatja per lehtesimin e dhimbjeve          kunder artritit


  •  Përgatisni duke ndare ne copa te vogla  një patate te pa qeruar ( me lëkurë ) ,por te lare mire e me kujdes perpara se te pritet ,duke e vendosur ne nje kavanoz ose gote uji  ,te mbushur me uje te ftohte ,duke e lene qe te leshoje ekstraktin e saje ,per gjate gjithe nates .

      Ne mengjes filtrohet dhe pihet essell .

PERDORET NJE HERE NE DITE VETEM NE MENGJES ,DHE KRYESISHT PERDORET NE RASTET E LEHTESIMIT TE DHIMBJEVE Si te kurojme artritin

Arthriti është një' inflamacion shumë i dhimbshem i nyjeve  

(artikulacioneve), por mund  të ndikojë dhe tek tendinat  dhe muskujt, i cili shkakton shume dhimbje, lodhje dhe tension, shpesh shumë i vështirë për tu qetësuar te cilat mund te krijohen nga shume  shkaqe te ndryshme , kështu që po ju ofrojme " disa keshilla e receta  mjekimesh popullore , duke shpresuar qe të rrisim efektin  e dobishem.
 Le te shohim  pra se si të kurojme 'artrin me kura popullore :  • Nje ndihme e vlefeshme ofrohet  nga masazhi, i cili ndihmon dhe heq tensionet e muskujve dhe tendinave  duke lehtesuar dhimbjet .Masazhi mund te kryhet dhe me ndihmen e vajrave te ndryshem esencial ato per vec se ndihmojne per masazhim por dhe shtojne efektin e e lehtesimit te dhimbjeve ,vaji i bajames ,vaji i ullirit ,vaj jojoba,  etj.  • Disa ushqime janë veçanërisht të dobishme për të lehtësuar dhimbjet e 'artritit, keshtu qe konsumimi i disa prej tyre eshte thelbesor si hudhra për shembull ka veti të larta  anti-inflamatore, por edhe lakra dhe molla ndihmojne shumë kete shqetesim.   • Patatja përfundimisht është ndoshta 'ushqimi më i  efekteshem  për të ekuilibruar' artritin, veçanërisht nëse konsumohet  në formën e lëngut,     Nje recete e kryer nga patatja per lehtesimin e dhimbjeve          kunder artritit


  •  Përgatisni duke ndare ne copa te vogla  një patate te pa qeruar ( me lëkurë ) ,por te lare mire e me kujdes perpara se te pritet ,duke e vendosur ne nje kavanoz ose gote uji  ,te mbushur me uje te ftohte ,duke e lene qe te leshoje ekstraktin e saje ,per gjate gjithe nates .

      Ne mengjes filtrohet dhe pihet essell .

PERDORET NJE HERE NE DITE VETEM NE MENGJES ,DHE KRYESISHT PERDORET NE RASTET E LEHTESIMIT TE DHIMBJEVE