Kafeja kundra parkinsonit

Nga nje hulumtim i realizuar

 kohet e fundit 

eshte  konfirmuar

 se njerëzit të cilët

 konsumojnë 

kafe janë më pak të 

rrezikuar që të sëmuren 

nga sëmundja e Parkinsonit.

Autorët e studimit thonë se dy filxhanë kafe në ditë,

 dukshëm mund të zvogëlojnë simptomat që lidhen

 me këtë sëmundje.

Shkencëtarët pranë Universitetit McGill në Montreal,

 ku është realizuar studimi, rekomandojnë që të mos 

teprohet me kafe dhe të mos pritet shumë efekt nga

 ajo, pasi ajo luan vetëm rolin e një parandaluesi të 

lehtë.

Studimet e mëparshme kanë treguar, po ashtu, se

 kafeina ka efekt edhe në parandalimin e sëmundjes

 se Alzheimer.loading...