Halaman

    Social Items

Shega si mjekim popullor dhe mbrojtes i rendesishem i shendetit tone


Frut mistik, i pershkruar qe nga antikiteti si nje frut i shenjte me fuqi te rendesishme sheruese per fertilitetin,per bollekun dhe mireqenien ,si  nje frut fat sjelles.

Shega eshte perdorur si nje kure ne mjekesine popullore te shume kulturave.Shega permban 80% leng dhe 20% fara e kokrra.

Shega eshte e pasur  dhe ka ne permbajtje te saje dy lloj perberesish qe jane polifenoliket dhe antociantet, te cilat i japin frutit dhe lengut te saje ,karakteristiken e ngjyres se kuqe ,gjithashtu ajo permban taninen e cila garanton rreth 92 % te aktivitetit te saje anti oksidues .
Perberesit e saje na mbrojne neve nga gjerat te keqiat qe formohen ne menyre te rrezikeshme gjate jetes sone ,vonojne plakjen, dhe kjo fale veprimit te perberesve ,si antociantet ,acidit elagjik,si dhe punicalagina,te cilat cojne ne vdekje qelizat e semura.

Kerkuesit shkencore hipotizojne se lengu i saje mund te kete efekte kemioterapike dhe kemio parandaluese,kundra formave tendryshme tumoriale.

Shega:Frut mistik, i pershkruar qe nga antikiteti si nje frut i shenjte me fuqi te rendesishme sheruese per fertilitetin,

Shega si mjekim popullor dhe mbrojtes i rendesishem i shendetit tone


Frut mistik, i pershkruar qe nga antikiteti si nje frut i shenjte me fuqi te rendesishme sheruese per fertilitetin,per bollekun dhe mireqenien ,si  nje frut fat sjelles.

Shega eshte perdorur si nje kure ne mjekesine popullore te shume kulturave.Shega permban 80% leng dhe 20% fara e kokrra.

Shega eshte e pasur  dhe ka ne permbajtje te saje dy lloj perberesish qe jane polifenoliket dhe antociantet, te cilat i japin frutit dhe lengut te saje ,karakteristiken e ngjyres se kuqe ,gjithashtu ajo permban taninen e cila garanton rreth 92 % te aktivitetit te saje anti oksidues .
Perberesit e saje na mbrojne neve nga gjerat te keqiat qe formohen ne menyre te rrezikeshme gjate jetes sone ,vonojne plakjen, dhe kjo fale veprimit te perberesve ,si antociantet ,acidit elagjik,si dhe punicalagina,te cilat cojne ne vdekje qelizat e semura.

Kerkuesit shkencore hipotizojne se lengu i saje mund te kete efekte kemioterapike dhe kemio parandaluese,kundra formave tendryshme tumoriale.