Halaman

    Social Items

Kunder te ftohures dhe gripit duhet qe te forcojme sistemin e mbrojtjes ,duke shtuar dhe rritur sjelljen e ushqimeve dhe lengjeve te pasura me vitamine C .Kjo vitamine e ( quajtur  ndryshe dhe acidi askorbik) ne fakt ka nje veprim te forte antioksidues e afte qe te kundershtoje inflamazionin dhe pergjegjese per irritimet ne rruget e frymemarrjes si hunda dhe goja.
Nder te tjera dieta kunder te ftohures e gripit ,duhet te perqendrohet ne nje menu te ushqyeri te lehte , te pasur dhe me kualitet,por qe mbi te gjitha te jete nje menu qe te mund te tretet dhe asimilohet lehte nga organizmi.Le ti themi po atehere piatanzave te ngrohta te suprave dhe perimeve , si dhe,frutave te stines .
Se fundi nuk duhet te mungojne ushqimet e pasura te acideve yndyrore te omegas 3 dhe te mineraleve kryesore qe kane ne permbajtje hekurin ,potasin e magnezin .

Acidi askorbik gjendet mbi te gjitha tek vegjetalet ,dhe ne vecanti tek agrumet ,boronicat ,shegat ,brokoli , specat dhe spinaqi .
Mundesisht keto perime te jene te fresketa sepse vitamina C degradon lehtesisht ne kontakt me driten.
Pershembull spinaqi humb 105 mg te vitamines ne nje faze kohore prej 10 ditesh .

Se fundi duhet thene se vegjetalet kane ne vetvete dhe nje tjeter permbajtje antioksidantesh  qe eshte ajo e bioflavonoideve dhe e antocianeve ,te cilat jane themelore per te forcuar sistemin imunitar.

Sa vlen per ne dieta

Kunder te ftohures dhe gripit duhet qe te forcojme sistemin e mbrojtjes ,duke shtuar dhe rritur sjelljen e ushqimeve dhe lengjeve te pasura me vitamine C .Kjo vitamine e ( quajtur  ndryshe dhe acidi askorbik) ne fakt ka nje veprim te forte antioksidues e afte qe te kundershtoje inflamazionin dhe pergjegjese per irritimet ne rruget e frymemarrjes si hunda dhe goja.
Nder te tjera dieta kunder te ftohures e gripit ,duhet te perqendrohet ne nje menu te ushqyeri te lehte , te pasur dhe me kualitet,por qe mbi te gjitha te jete nje menu qe te mund te tretet dhe asimilohet lehte nga organizmi.Le ti themi po atehere piatanzave te ngrohta te suprave dhe perimeve , si dhe,frutave te stines .
Se fundi nuk duhet te mungojne ushqimet e pasura te acideve yndyrore te omegas 3 dhe te mineraleve kryesore qe kane ne permbajtje hekurin ,potasin e magnezin .

Acidi askorbik gjendet mbi te gjitha tek vegjetalet ,dhe ne vecanti tek agrumet ,boronicat ,shegat ,brokoli , specat dhe spinaqi .
Mundesisht keto perime te jene te fresketa sepse vitamina C degradon lehtesisht ne kontakt me driten.
Pershembull spinaqi humb 105 mg te vitamines ne nje faze kohore prej 10 ditesh .

Se fundi duhet thene se vegjetalet kane ne vetvete dhe nje tjeter permbajtje antioksidantesh  qe eshte ajo e bioflavonoideve dhe e antocianeve ,te cilat jane themelore per te forcuar sistemin imunitar.