Receta per nje tonik me uje trendafili per fytyren

Një tonik për fytyrën i traditës antike është padyshim uji i trëndafilit, të cilin ju mund ta përgatisni në shtëpi.

Merrni petalet e  freskëta të një tufe  trëndafilash  , i hidhni ato në një tenxhere me rreth 1 litër ujë të distiluar, lërini në zjarr për 20 min. Pastaj hidheni lengun në një kavanoz të madh, lihet te kulloje  për një natë. Dhe së fundi,  filtrojeni atë në një shishe qelqi të errët (ruan tonikun nga ndryshimet e dritës) duke i shtuar 150 ml  alkool  ushqimor. 

loading...