Halaman

    Social Items

1- Shkrihen 3 lugë sode buke në pak uje, përzierjen derisa ju të keni një paste trashë e cila aplikohet mbi vendet e djegura  për disa orë, pastaj shplaje  tërësisht me ujë të rrjedhshëm.2- Pritini një gjethe aloe ne menyre gjatesore , dhe prej saj merrni xhelin te cilin aplikojeni mbi vendin e djegur , kjo metode do të lehtësojë djegien dhe parandalon formimin e vezikulave (flluskave).


3- Nxehni  vaj ulliri në një ene  me banjo maria (medode ngrohje me avull, ene e mbushur me uje e vene ne zjarr dhe brenda saj nje tjeter ene  e mbushur me vaj e cila ngrohet nga avulli dhe uji i nxehte ) dhe brenda saje pasi te ngrohet e ta hiqni nga zjarri, hidhni lule kamomili ,duke i lene te kullojne 1/2 ore ,keshtu qe ajo te kete mundesine dhe te ftohet .Me pas filtrohet dhe me te lyhen vendet e djegura nga dielli .


4- Zhysni pjesët e djegura nga dielli  në ujë të ftohtë derisa te zhduket  dhimbja ,  aplikoni një garzë të lagur me  vaj ulliri dhe  ndryshojeni atë çdo 3 orë.

Receta per djegjet nga dielli

1- Shkrihen 3 lugë sode buke në pak uje, përzierjen derisa ju të keni një paste trashë e cila aplikohet mbi vendet e djegura  për disa orë, pastaj shplaje  tërësisht me ujë të rrjedhshëm.2- Pritini një gjethe aloe ne menyre gjatesore , dhe prej saj merrni xhelin te cilin aplikojeni mbi vendin e djegur , kjo metode do të lehtësojë djegien dhe parandalon formimin e vezikulave (flluskave).


3- Nxehni  vaj ulliri në një ene  me banjo maria (medode ngrohje me avull, ene e mbushur me uje e vene ne zjarr dhe brenda saj nje tjeter ene  e mbushur me vaj e cila ngrohet nga avulli dhe uji i nxehte ) dhe brenda saje pasi te ngrohet e ta hiqni nga zjarri, hidhni lule kamomili ,duke i lene te kullojne 1/2 ore ,keshtu qe ajo te kete mundesine dhe te ftohet .Me pas filtrohet dhe me te lyhen vendet e djegura nga dielli .


4- Zhysni pjesët e djegura nga dielli  në ujë të ftohtë derisa te zhduket  dhimbja ,  aplikoni një garzë të lagur me  vaj ulliri dhe  ndryshojeni atë çdo 3 orë.