Halaman

    Social Items

 Te puthesh për dhjetë sekonda favorizon shkëmbimin e 80 milion baktereve.

Hulumtimi ky i pazakontë qe është realizuar në Holandë nga hulumtuesit e Organizatës Holandeze për Kërkime dhe Aplikime  Shkencore  botuar në revistën 'Open microbiome '.

Nën shqyrtim janë mbi 21 çifte, të cileve ishin  kërkuar qe të shkëmbenin një puthje në kohëzgjatjen e saktë prej 10 sekondave. 

Para dhe pas "provës" ku u moren kampione nga  bakteret e marra nga gjuha dhe pështyma.

Menjëherë pasi atyre ju terhoq nje koncentrat i baktereve probiotike ,ju kerkua qe te putheshin perseri  gjithmonë për një periudhë prej dhjetë sekondash. 
Sipas provave të kryera para dhe pas puthjes se dytë studiuesit gjetën mesatarisht këmbimin midis te dyve e rreth 80 milionë njësive e baktereve   . 

Shkencetaret kane dashur te gjejne shkallën në të cilën partnerët ndajnë florën e tyre bakteriale me anen e gojës. Dhe gjithmone sipas pohimit te tyre  eshte verejtur  se  sa me shume te puthen mes tyre aq me shume ata behen te njashem me njeri tjetrin 

Një shkëmbim i ngjashëm i baktereve  në fund të fundit konsiderohet një aleat i natyrshëm për shëndetin e çiftit, duke stimuluar sistemet e tyre imunitare dhe duke e bërë çdo "partner" më rezistent ndaj sëmundjeve. Për më tepër, sipas një studimi të mëparshëm italian, puthja dëshmohet si një ilaç i dobishëm për luftimin e ankthit dhe stresit..

Puthja:shkembim i rreth 80 milion baktereve te cilat ndihmojne shendetin

 Te puthesh për dhjetë sekonda favorizon shkëmbimin e 80 milion baktereve.

Hulumtimi ky i pazakontë qe është realizuar në Holandë nga hulumtuesit e Organizatës Holandeze për Kërkime dhe Aplikime  Shkencore  botuar në revistën 'Open microbiome '.

Nën shqyrtim janë mbi 21 çifte, të cileve ishin  kërkuar qe të shkëmbenin një puthje në kohëzgjatjen e saktë prej 10 sekondave. 

Para dhe pas "provës" ku u moren kampione nga  bakteret e marra nga gjuha dhe pështyma.

Menjëherë pasi atyre ju terhoq nje koncentrat i baktereve probiotike ,ju kerkua qe te putheshin perseri  gjithmonë për një periudhë prej dhjetë sekondash. 
Sipas provave të kryera para dhe pas puthjes se dytë studiuesit gjetën mesatarisht këmbimin midis te dyve e rreth 80 milionë njësive e baktereve   . 

Shkencetaret kane dashur te gjejne shkallën në të cilën partnerët ndajnë florën e tyre bakteriale me anen e gojës. Dhe gjithmone sipas pohimit te tyre  eshte verejtur  se  sa me shume te puthen mes tyre aq me shume ata behen te njashem me njeri tjetrin 

Një shkëmbim i ngjashëm i baktereve  në fund të fundit konsiderohet një aleat i natyrshëm për shëndetin e çiftit, duke stimuluar sistemet e tyre imunitare dhe duke e bërë çdo "partner" më rezistent ndaj sëmundjeve. Për më tepër, sipas një studimi të mëparshëm italian, puthja dëshmohet si një ilaç i dobishëm për luftimin e ankthit dhe stresit..