Halaman

    Social Items

Dieta vegjetariane mund të ketë efekte të 
drejtpërdrejta në seks
Fakti se dieta vegjetariane është e mirë me siguri nuk është nje e re: gjatë viteve, disa studime kanë konfirmuar se si ajo mund të jetë e dobishme në rastet e hipertensionit, për kontrollin e diabetit për kontrollin e metabolizmit dhe shumë më tepër. Ajo që shume nuk e dine , është se si ushqimi vegjetarian mund të ketë efekte të drejtpërdrejta në seks.

Hulumtimet  e shumta qe po behen gjithnjë e më shumë konfirmojnë lidhjen e mundshme midis  dietës vegjetariane dhe performancës në dhomën e gjumit, e gjithë kjo i dedikohet vetive te disa elementeve në lidhje me vetite e ushqimeve të caktuara në përmirësimin e qarkullimit apo reagimin e sistemit nervor. Më poshtë, po  paraqesim disa nga zbulimet më të rëndësishme të marrëdhënieve mes dietës vegjetariane dhe erotizëmit ose seksit:
Shije dhe era ose aroma : sipas një studimi të kryer nga Universiteti Charles në Republikën Çeke, VEGJETARIANËT do të gëzojnë një shije më të mirë dhe lëshojnë erë trupi me te ëmbël ne krahasim me te tjeret qe jane karnivor (domethene mish ngrenes).
 Nje krahasim ky i bere ne një grup njerëzish qe ju nenshtruan  nje gjykimi te bere nga vete femrat ,dhe se si ato i gjejne meshkujt vegjetariane  me terheqes dhe pasionale.
Energjia: Heidi VanPelt-Belle, mjek dietolog i Huntington College, sugjeron përdorimin e disa zarzavate të freskëta për të përmirësuar performancën seksuale në dhomën e gjumit,dhe në veçanti ato bime me gjethe te mëdha të gjelbra, marule spinaqi. Vitaminat, aminoacidet dhe kripërat minerale -dhe  në vecanti kaliumi dhe magnezi
  keto bime do te rrisnin   reagimin e trupit nën nje stres,te mundeshem  për performancë shumë më të qëndrueshme.dhe me te gjate ,pergjate raportit seksual .

Mosfunksionimi dhe qarkullimi i gjakut: Kur nuk eshte patologjik, ose  shkaktuar nga arteriet e bllokuara që shpesh kërkojnë kirurgji,nje zgjidhje per  mosfunksionimin e ereksionit te rastit mund të përmirësohet me nje dietë vegjetariane. 
Jo vetëm përjashtimi i  konsumimit te mishit të çon në uljen e kolesterolit dhe presionin e gjakut, por ka faktorë që mund të pengojnë një furnizim të duhur të gjakut në organet gjenitale, ne kete rast ka ushqime të veçanta që mund të përmirësojnë rendimentin përmes qarkullimit të duhur. Ky është rasti i  specit djegës, një vazodilator natyror, por edhe vitamina A  e përfshire kjo  tek karrota, kjo e fundit gjithashtu eshte e dobishme për përmirësimin e fertilitetit dhe prodhimin e spermës ;
Lubrifikimi: dieta vegjetariane, duke pasur parasysh sasine e madhe të ujit që përfshihet  natyrisht në fruta dhe perime,  ndihmojnë  ne nje lubrifikim normal të aparatit gjenital mashkullor si dhe atij femëror, për seks më të pëlqyeshëm dhe me të kënaqshem;
Hormonet: në një anketë të kryer nga departamenti i shkencave mjedisore në Universitetin e Berkeley, eshte zbuluar se si ushqimi me baze vegjetale sjell ndryshime thelbësore në sjelljen seksuale te majmunët. Në veçanti, rritja dhe  konsumimi i sojes duket gjithashtu se rrit nivelin e estradiolit, një hormon i madh i seksit femeror, dhe testosteronit, kreu i dëshirës seksuale mashkullore. 
Gjithashtu ul nivelet e kortizolit, respektivisht i quajtur ndryshe hormoni i stresit ;
Fertiliteti: ushqimet vegjetariane, siç shihet tashmë në rastin e karrotes, mund të kenë një ndikim të madh në pjellori, dhe veçanërisht  tek mashkulli. Fale bollëkut te vitaminës A dhe C, qe gjenden tek frutat e agrumet të cilat duket të jenë në gjendje të përmirësojne sasine e cilesine e spermës, si dhe sasinë dhe pajtueshmërinë e produktit farë. Në mesin e frutave më të përshtatshme mund te permendim  portokallin, limonin, kivin dhe avokadon

Miresite e dietes vegjetariane tek seksi

Dieta vegjetariane mund të ketë efekte të 
drejtpërdrejta në seks
Fakti se dieta vegjetariane është e mirë me siguri nuk është nje e re: gjatë viteve, disa studime kanë konfirmuar se si ajo mund të jetë e dobishme në rastet e hipertensionit, për kontrollin e diabetit për kontrollin e metabolizmit dhe shumë më tepër. Ajo që shume nuk e dine , është se si ushqimi vegjetarian mund të ketë efekte të drejtpërdrejta në seks.

Hulumtimet  e shumta qe po behen gjithnjë e më shumë konfirmojnë lidhjen e mundshme midis  dietës vegjetariane dhe performancës në dhomën e gjumit, e gjithë kjo i dedikohet vetive te disa elementeve në lidhje me vetite e ushqimeve të caktuara në përmirësimin e qarkullimit apo reagimin e sistemit nervor. Më poshtë, po  paraqesim disa nga zbulimet më të rëndësishme të marrëdhënieve mes dietës vegjetariane dhe erotizëmit ose seksit:
Shije dhe era ose aroma : sipas një studimi të kryer nga Universiteti Charles në Republikën Çeke, VEGJETARIANËT do të gëzojnë një shije më të mirë dhe lëshojnë erë trupi me te ëmbël ne krahasim me te tjeret qe jane karnivor (domethene mish ngrenes).
 Nje krahasim ky i bere ne një grup njerëzish qe ju nenshtruan  nje gjykimi te bere nga vete femrat ,dhe se si ato i gjejne meshkujt vegjetariane  me terheqes dhe pasionale.
Energjia: Heidi VanPelt-Belle, mjek dietolog i Huntington College, sugjeron përdorimin e disa zarzavate të freskëta për të përmirësuar performancën seksuale në dhomën e gjumit,dhe në veçanti ato bime me gjethe te mëdha të gjelbra, marule spinaqi. Vitaminat, aminoacidet dhe kripërat minerale -dhe  në vecanti kaliumi dhe magnezi
  keto bime do te rrisnin   reagimin e trupit nën nje stres,te mundeshem  për performancë shumë më të qëndrueshme.dhe me te gjate ,pergjate raportit seksual .

Mosfunksionimi dhe qarkullimi i gjakut: Kur nuk eshte patologjik, ose  shkaktuar nga arteriet e bllokuara që shpesh kërkojnë kirurgji,nje zgjidhje per  mosfunksionimin e ereksionit te rastit mund të përmirësohet me nje dietë vegjetariane. 
Jo vetëm përjashtimi i  konsumimit te mishit të çon në uljen e kolesterolit dhe presionin e gjakut, por ka faktorë që mund të pengojnë një furnizim të duhur të gjakut në organet gjenitale, ne kete rast ka ushqime të veçanta që mund të përmirësojnë rendimentin përmes qarkullimit të duhur. Ky është rasti i  specit djegës, një vazodilator natyror, por edhe vitamina A  e përfshire kjo  tek karrota, kjo e fundit gjithashtu eshte e dobishme për përmirësimin e fertilitetit dhe prodhimin e spermës ;
Lubrifikimi: dieta vegjetariane, duke pasur parasysh sasine e madhe të ujit që përfshihet  natyrisht në fruta dhe perime,  ndihmojnë  ne nje lubrifikim normal të aparatit gjenital mashkullor si dhe atij femëror, për seks më të pëlqyeshëm dhe me të kënaqshem;
Hormonet: në një anketë të kryer nga departamenti i shkencave mjedisore në Universitetin e Berkeley, eshte zbuluar se si ushqimi me baze vegjetale sjell ndryshime thelbësore në sjelljen seksuale te majmunët. Në veçanti, rritja dhe  konsumimi i sojes duket gjithashtu se rrit nivelin e estradiolit, një hormon i madh i seksit femeror, dhe testosteronit, kreu i dëshirës seksuale mashkullore. 
Gjithashtu ul nivelet e kortizolit, respektivisht i quajtur ndryshe hormoni i stresit ;
Fertiliteti: ushqimet vegjetariane, siç shihet tashmë në rastin e karrotes, mund të kenë një ndikim të madh në pjellori, dhe veçanërisht  tek mashkulli. Fale bollëkut te vitaminës A dhe C, qe gjenden tek frutat e agrumet të cilat duket të jenë në gjendje të përmirësojne sasine e cilesine e spermës, si dhe sasinë dhe pajtueshmërinë e produktit farë. Në mesin e frutave më të përshtatshme mund te permendim  portokallin, limonin, kivin dhe avokadon