Halaman

    Social Items

Shume here e kemi theksuar në mënyrë të përsëritur se, per tu ndjere  mirë, është e nevojshme  të hahet  jo vetëm ne menyre korrekte , por edhe te  pastrohet  trupi  si dhe  gjaku jonë nga të gjitha mbeturinat e toksinave që hyjnë në trupin tonë. 


Veshkat, në veçanti, janë një organ shumë i rëndësishëm në procesin e pastrimit të trupit tonë. Për këtë arsye, është e nevojshme që puna e tyre te jete  gjithmonë optimale. 


Këto organe, në fakt, filtrojne  gjakun duke pastruar të gjitha mbeturinat e trajtuara përmes ushqimit të konsumuar. Ato janë një lloj mekanizmi mbrojtës që heqin rreth 2 l %  të mbeturinave dhe ujit të tepërt  nga trupi nëpërmjet urinës. 


Shume materiale  toksike mund të shkaktojnë inflamacion,  të traktit urinar, fshikëzes apo edhe fillimin e sëmundjeve të veshkave. Kjo është arsyeja pse ju gjithmonë duhet të i kushtoni vëmendje asaj qe   konsumohet e hahet sepse mund të preken organe të ndryshme të trupit tonë, 

Armiqtë më të rrezikshem për veshkat tona janë: proteinat shtazore, kripërat, embelsirat artificiale, pijet e  gazuara joalkoolike, produktet e qumështit, kafeina dhe cigaret. 

Për të pastruar veshkat është e rëndësishme që të ndiqni një dietë të ekuilibruar,me permbajtje të ulët  yndyrërash  dhe proteinash, duke shmangur alkoolin, kafeinen, duhanin dhe drogat apo ilacet e padobishme. 

Gjithashtu e rëndësishme të pini shumë ujë, të paktën 8 gota në ditë, dhe  sigurisht duhen shmangur ushqimet e kontaminuara me metale dhe pesticide, duke u përpjekur të zgjidhni gjithmonë produkte organike. 


Edhe lëngjet natyrore ndihmojë shumë  veshkat tona. Një kontribut i çmuar në këtë drejtim mund të sigurohet nga boronicat  dhe shega.  Në fakt, këto fruta,  sigurojne e një sasi të mirë të antioksidantëve natyrore,  përmirësojnë funksionin e veshkave, parandalimin dhe formimin e gurëve ne te  (kjo e vërtetë ne veçanti eshte për boronicen). 


Për lëngjet e frutave natyrore gjithashtu mund të shtoni perimet e shtryllura  të tilla si karrotat, panxhari dhe selinoja. 

Dhe jo vetem kaq .Egzistojne gjithashtu një numër cajrash  bimore që na ndihmojnë për të pastruar veshkat. Veçanërisht te dobishme për qëllimin tonë, janë:  hithra, luleradhiqe, rodhja, dhe xhenxhefili. Rodhja, në veçanti, ndihmon veshkat për të hequr qafe toksinat e akumuluara. Shumica e këtyre ushqimeve, më pas, kanë një efekt diuretik diskret. 

Hithra, megjithatë, është e pasur me vitaminë C, kalium, hekur dhe silic. Stimulon mëlçinë dhe veshkat dhe ndihmon trupin te shpëtoj nga produktet e  mbeturinave. Ajo ka një efekt të fuqishëm diuretik dhe ndihmon ne pertharjen e  lëngjeve. Ne kemi parë tashmë se, për veshkat, bimët më të mira janë perimet, të tilla si koperi, rrepka dhe sallata latuge qe eshte e gjate. 

Nëse ju doni që të ndihmoni nje funksionim normal të veshkave  tuaja, duke e bërë ate sa me eficente  per trupin tuaj , ju mund të përdorni   këtë pije të veçantë. 


Përbërësit e nevojshm   janë: 

gjysmë limoni 
1 kivi 
¼ filxhan arra 
1 banane 
½ tufë majdanoz të freskët 
1 filxhan ujë 

Përzieni të gjithë përbërësit, me shtryllese  shtoni ujin dhe vazhdoni  ta përzieni deri sa te hollohet . 

Tip Extra: Nëse ju doni të pasuroni me teper kete pije ne permbajtje  mund të shtoni përbërësit e një gjysmë  avokado te qeruar si  dhe një grusht spinaq të freskët apo lakër. 

Pastrimi i veshkave ne menyre natyrale :receta e nje pije qe na ndihmon ta bejme kete gje

Shume here e kemi theksuar në mënyrë të përsëritur se, per tu ndjere  mirë, është e nevojshme  të hahet  jo vetëm ne menyre korrekte , por edhe te  pastrohet  trupi  si dhe  gjaku jonë nga të gjitha mbeturinat e toksinave që hyjnë në trupin tonë. 


Veshkat, në veçanti, janë një organ shumë i rëndësishëm në procesin e pastrimit të trupit tonë. Për këtë arsye, është e nevojshme që puna e tyre te jete  gjithmonë optimale. 


Këto organe, në fakt, filtrojne  gjakun duke pastruar të gjitha mbeturinat e trajtuara përmes ushqimit të konsumuar. Ato janë një lloj mekanizmi mbrojtës që heqin rreth 2 l %  të mbeturinave dhe ujit të tepërt  nga trupi nëpërmjet urinës. 


Shume materiale  toksike mund të shkaktojnë inflamacion,  të traktit urinar, fshikëzes apo edhe fillimin e sëmundjeve të veshkave. Kjo është arsyeja pse ju gjithmonë duhet të i kushtoni vëmendje asaj qe   konsumohet e hahet sepse mund të preken organe të ndryshme të trupit tonë, 

Armiqtë më të rrezikshem për veshkat tona janë: proteinat shtazore, kripërat, embelsirat artificiale, pijet e  gazuara joalkoolike, produktet e qumështit, kafeina dhe cigaret. 

Për të pastruar veshkat është e rëndësishme që të ndiqni një dietë të ekuilibruar,me permbajtje të ulët  yndyrërash  dhe proteinash, duke shmangur alkoolin, kafeinen, duhanin dhe drogat apo ilacet e padobishme. 

Gjithashtu e rëndësishme të pini shumë ujë, të paktën 8 gota në ditë, dhe  sigurisht duhen shmangur ushqimet e kontaminuara me metale dhe pesticide, duke u përpjekur të zgjidhni gjithmonë produkte organike. 


Edhe lëngjet natyrore ndihmojë shumë  veshkat tona. Një kontribut i çmuar në këtë drejtim mund të sigurohet nga boronicat  dhe shega.  Në fakt, këto fruta,  sigurojne e një sasi të mirë të antioksidantëve natyrore,  përmirësojnë funksionin e veshkave, parandalimin dhe formimin e gurëve ne te  (kjo e vërtetë ne veçanti eshte për boronicen). 


Për lëngjet e frutave natyrore gjithashtu mund të shtoni perimet e shtryllura  të tilla si karrotat, panxhari dhe selinoja. 

Dhe jo vetem kaq .Egzistojne gjithashtu një numër cajrash  bimore që na ndihmojnë për të pastruar veshkat. Veçanërisht te dobishme për qëllimin tonë, janë:  hithra, luleradhiqe, rodhja, dhe xhenxhefili. Rodhja, në veçanti, ndihmon veshkat për të hequr qafe toksinat e akumuluara. Shumica e këtyre ushqimeve, më pas, kanë një efekt diuretik diskret. 

Hithra, megjithatë, është e pasur me vitaminë C, kalium, hekur dhe silic. Stimulon mëlçinë dhe veshkat dhe ndihmon trupin te shpëtoj nga produktet e  mbeturinave. Ajo ka një efekt të fuqishëm diuretik dhe ndihmon ne pertharjen e  lëngjeve. Ne kemi parë tashmë se, për veshkat, bimët më të mira janë perimet, të tilla si koperi, rrepka dhe sallata latuge qe eshte e gjate. 

Nëse ju doni që të ndihmoni nje funksionim normal të veshkave  tuaja, duke e bërë ate sa me eficente  per trupin tuaj , ju mund të përdorni   këtë pije të veçantë. 


Përbërësit e nevojshm   janë: 

gjysmë limoni 
1 kivi 
¼ filxhan arra 
1 banane 
½ tufë majdanoz të freskët 
1 filxhan ujë 

Përzieni të gjithë përbërësit, me shtryllese  shtoni ujin dhe vazhdoni  ta përzieni deri sa te hollohet . 

Tip Extra: Nëse ju doni të pasuroni me teper kete pije ne permbajtje  mund të shtoni përbërësit e një gjysmë  avokado te qeruar si  dhe një grusht spinaq të freskët apo lakër.