Halaman

    Social Items

Fertiliteti sekondar është shkaktuar në të vërtetë nga stresi i jetës së përditshme qe eshte  intensifikuar nga ideja e një të ardhme të pasigurtë.


Dhe le ta pranojme se ne ndihemi gati  - ndoshta ... - por kush mund te na thote se ai ,ose ajo  është me të vërtetë?

 Pas zgjidhjes së konfliktit ekzistencial  / te çiftit, le të trajtojmë më me kujdes menyren e  ushqyerit, duke perfituar  deri tek vitaminat dhe mineralet.
 Vitamina B12 është veçanërisht e rëndësishme për mashkullin, sepse ajo ka një efekt pozitiv mbi sasinë e spermatozoideve që prodhohen: ne e gjejmë ate , për shembull, në mish, ne molusqe ,  ne te verdhën e vezes, e bimen e sojes. 

Vitamina C parandalon procesin e ngjitjes, formimin e antitrupave në gjendje qe të bllokoje  spermatozoidet .

 Vitamina E është shumë e rëndësishme për sistemin endokrin dhe për këtë arsye është e dobishme për të dy partnerët:
 ne gjejmë ate  në frutat e  thata, ullinjte  sidomos ne vaj, dhe sidomos ate farave dhe embrionin e  grurit.

Përmbajtja e zinkut në drithërat, farat e kungullit, molusqeve, dhe mishit te kuq, ai është linfa (gjaku) jetesore  i spermatozoideve.

Tek Gruaja , nuk  duhet te mungoje  permbajtja e hekurit. Ato duhet të hane ushqime të tilla si fasulet, çokollatat e hidhura qe jane me ngjyre  te errët, spinaqin, frutat e thata dhe kështu me radhë.

 Për të dy gjinite si mashkullin ashtu dhe femren , por sidomos për femren ,  duhet  ulur perdorimi i  kafeinës që mund të ndikojë në fertilitetin, si dhe ëmbëlsirat, ushqimet e skuqura, salcat e para pergatitura . 

Disa produkte e keshilla naturale qe mund tju ndihmojne te mbeteni shtatzen

Fertiliteti sekondar është shkaktuar në të vërtetë nga stresi i jetës së përditshme qe eshte  intensifikuar nga ideja e një të ardhme të pasigurtë.


Dhe le ta pranojme se ne ndihemi gati  - ndoshta ... - por kush mund te na thote se ai ,ose ajo  është me të vërtetë?

 Pas zgjidhjes së konfliktit ekzistencial  / te çiftit, le të trajtojmë më me kujdes menyren e  ushqyerit, duke perfituar  deri tek vitaminat dhe mineralet.
 Vitamina B12 është veçanërisht e rëndësishme për mashkullin, sepse ajo ka një efekt pozitiv mbi sasinë e spermatozoideve që prodhohen: ne e gjejmë ate , për shembull, në mish, ne molusqe ,  ne te verdhën e vezes, e bimen e sojes. 

Vitamina C parandalon procesin e ngjitjes, formimin e antitrupave në gjendje qe të bllokoje  spermatozoidet .

 Vitamina E është shumë e rëndësishme për sistemin endokrin dhe për këtë arsye është e dobishme për të dy partnerët:
 ne gjejmë ate  në frutat e  thata, ullinjte  sidomos ne vaj, dhe sidomos ate farave dhe embrionin e  grurit.

Përmbajtja e zinkut në drithërat, farat e kungullit, molusqeve, dhe mishit te kuq, ai është linfa (gjaku) jetesore  i spermatozoideve.

Tek Gruaja , nuk  duhet te mungoje  permbajtja e hekurit. Ato duhet të hane ushqime të tilla si fasulet, çokollatat e hidhura qe jane me ngjyre  te errët, spinaqin, frutat e thata dhe kështu me radhë.

 Për të dy gjinite si mashkullin ashtu dhe femren , por sidomos për femren ,  duhet  ulur perdorimi i  kafeinës që mund të ndikojë në fertilitetin, si dhe ëmbëlsirat, ushqimet e skuqura, salcat e para pergatitura .