Halaman

    Social Items

Marijuana ndihmon per të luftuar obezitetin dhe largon  rrezikun e diabetit.

Eshte'ajo që pretendohet nga një grup kërkimor i formuar nga shkencëtarët në Beth Izrael  Dacones  Medical Center në Boston,nga  Universiteti i Nebraskës dhe Shkolla e Shëndetit Publik te Harvardit, te cilet bëne një studim të gjatë per  marrjen e marijuanës me ane te pirjes me tym (si duhani) .

Dhe keshtu është  zbuluar,se perdorimi i marijuanes është i lidhur me përmirësimin e kontrollit glycemic dhe me një reduktim në nivelin e  insulinës, kjo gje u verejt  duke analizuar rreth 4.600 vullnetarë,  nder to 579 përdorues aktual, 1,957 ish konsumatorë dhe 2103  ata qe kurrë nuk kishin bërë përdorim te, marijuanës  . 

Ky korrelacion ishte më i dobët tek ish-përdoruesit, duke sugjeruar se efektet mbi insulinën vazhduan edhe pasi që kanabisi ishte përdorur rregullisht. Nivelet e e treguesit esell te  insulinës ishin 16% më e ulta tek përdoruesit e marijuanës se sa në pjesëmarrësit të cilët kurrë nuk e kishin përdorur kete drogë.

Nje tjeter fakt qe u verenjt tek personat qe kryenin konsum te marijuanes   ishte ai i uljes se nivelit te kolesterolit 
akumulimi i yndyres ishte shume here me i ulet tek vete ata .
Duke treguar dhe nje here se marijuana  nuk duhet thjesht konsideruar si nje droge e demeshme por si nje alternative natyrale per luftimin e semundjeve te ndryshme .
Diabeti dhe obeziteti : luftohen dhe fale ndihmes se bimes se marijuanes

Marijuana ndihmon per të luftuar obezitetin dhe largon  rrezikun e diabetit.

Eshte'ajo që pretendohet nga një grup kërkimor i formuar nga shkencëtarët në Beth Izrael  Dacones  Medical Center në Boston,nga  Universiteti i Nebraskës dhe Shkolla e Shëndetit Publik te Harvardit, te cilet bëne një studim të gjatë per  marrjen e marijuanës me ane te pirjes me tym (si duhani) .

Dhe keshtu është  zbuluar,se perdorimi i marijuanes është i lidhur me përmirësimin e kontrollit glycemic dhe me një reduktim në nivelin e  insulinës, kjo gje u verejt  duke analizuar rreth 4.600 vullnetarë,  nder to 579 përdorues aktual, 1,957 ish konsumatorë dhe 2103  ata qe kurrë nuk kishin bërë përdorim te, marijuanës  . 

Ky korrelacion ishte më i dobët tek ish-përdoruesit, duke sugjeruar se efektet mbi insulinën vazhduan edhe pasi që kanabisi ishte përdorur rregullisht. Nivelet e e treguesit esell te  insulinës ishin 16% më e ulta tek përdoruesit e marijuanës se sa në pjesëmarrësit të cilët kurrë nuk e kishin përdorur kete drogë.

Nje tjeter fakt qe u verenjt tek personat qe kryenin konsum te marijuanes   ishte ai i uljes se nivelit te kolesterolit 
akumulimi i yndyres ishte shume here me i ulet tek vete ata .
Duke treguar dhe nje here se marijuana  nuk duhet thjesht konsideruar si nje droge e demeshme por si nje alternative natyrale per luftimin e semundjeve te ndryshme .