Halaman

    Social Items

Bollguri është një ushqim që krijohet

 nga mielli i tërshërës. Interesimi në bollgur është rritur në mënyrë të konsiderueshme gjatë 20 vjetëve të fundit për shkak të përfitimeve të veta shëndetësore.
Studimet kanë treguar se nëse hani një pjatë me bollgur
çdo
ditë, nivelet e kolesterolit në gjak do të bien për 12 -24 %, e sidomos nëse ato janë shumë të larta, për shkak të përmbajtjes së fibrave të tretshme.


Bollguri është burim i pasur me fibër i cili formon një lloj xheli në zorrët tua dhe ndihmon në zvogëlimin e absorbimit të yndyrave që hani. Është i pasur me vitaminën E, betakarotinë dhe betaglukan, te cilat ndihmojnë në forcimin e sistemit të imunitetit. Bollguri, rrit edhe efektin e antibiotikëve.


 Ushqimet të cilat përbëhen nga mielli i tërshërës ose krundet e tërshërës, mund të sjellin shume përfitime për zemrën, nëse kombinohen  me një dietë me pak yndyrë.


Si drithë integral, bollguri rrit nivelin e testosteronit në trup. Reagon si relaksues dhe zvogëlon ngurrjen në trup, në organe intime, veçanërisht u rekomandohen atyre që kanë probleme me ereksionin. 


Bollguri, rekomandohet te perdoret në menunë e përditshme ushqimore. Ky është njëri prej vakteve më të mira në çdo kohë të ditës, sepse krijon ngopje, dhe  nuk shkakton urth. Mund t’i shtoni edhe rrush të thatë, sepse bollguri absorbon thartirën.

Bollguri si ushqim si dhe forcon imunitetin ,rrit epshin seksual,ul kolesterolin

Bollguri është një ushqim që krijohet

 nga mielli i tërshërës. Interesimi në bollgur është rritur në mënyrë të konsiderueshme gjatë 20 vjetëve të fundit për shkak të përfitimeve të veta shëndetësore.
Studimet kanë treguar se nëse hani një pjatë me bollgur
çdo
ditë, nivelet e kolesterolit në gjak do të bien për 12 -24 %, e sidomos nëse ato janë shumë të larta, për shkak të përmbajtjes së fibrave të tretshme.


Bollguri është burim i pasur me fibër i cili formon një lloj xheli në zorrët tua dhe ndihmon në zvogëlimin e absorbimit të yndyrave që hani. Është i pasur me vitaminën E, betakarotinë dhe betaglukan, te cilat ndihmojnë në forcimin e sistemit të imunitetit. Bollguri, rrit edhe efektin e antibiotikëve.


 Ushqimet të cilat përbëhen nga mielli i tërshërës ose krundet e tërshërës, mund të sjellin shume përfitime për zemrën, nëse kombinohen  me një dietë me pak yndyrë.


Si drithë integral, bollguri rrit nivelin e testosteronit në trup. Reagon si relaksues dhe zvogëlon ngurrjen në trup, në organe intime, veçanërisht u rekomandohen atyre që kanë probleme me ereksionin. 


Bollguri, rekomandohet te perdoret në menunë e përditshme ushqimore. Ky është njëri prej vakteve më të mira në çdo kohë të ditës, sepse krijon ngopje, dhe  nuk shkakton urth. Mund t’i shtoni edhe rrush të thatë, sepse bollguri absorbon thartirën.