Halaman

    Social Items

Acidi folik eshte nje vitamine themelore per mireqenien tone 

i cili zhvillon nje aksion parandalues te rendesishem te keqezhvillimit te sapolindureve .

Ne vecanti redukton 72% rrezikun e difekteve te tubit neuronal si dhe zvoglon rrezikun e kardiopative ,prematureve (jo te zhvilluarit), autismit,si dhe vonesen e te folurit tek te lindurit .

Per kete arsye do te ishte thelbesore qe marrja e kesaj substance te cmuar ne doza 400 mikrogrameshe (mcg) ne dite te mos jete e limituar per nenat e ardheshme ,por te shtrihet ne te gjitha femrat qe ne moshe te re ,te cilat kane nder mend qe te perballojne ne te ardhmen nje shtatezani  ,e cila paraqitet si nje nderhyrje parandaluese per te permiresuar shendetin e popullates te se ardhmes .

Acidi folik jo vetem ne shtatzani

Acidi folik eshte nje vitamine themelore per mireqenien tone 

i cili zhvillon nje aksion parandalues te rendesishem te keqezhvillimit te sapolindureve .

Ne vecanti redukton 72% rrezikun e difekteve te tubit neuronal si dhe zvoglon rrezikun e kardiopative ,prematureve (jo te zhvilluarit), autismit,si dhe vonesen e te folurit tek te lindurit .

Per kete arsye do te ishte thelbesore qe marrja e kesaj substance te cmuar ne doza 400 mikrogrameshe (mcg) ne dite te mos jete e limituar per nenat e ardheshme ,por te shtrihet ne te gjitha femrat qe ne moshe te re ,te cilat kane nder mend qe te perballojne ne te ardhmen nje shtatezani  ,e cila paraqitet si nje nderhyrje parandaluese per te permiresuar shendetin e popullates te se ardhmes .