Halaman

    Social Items

Kjo esence anti inflamatore eviton dhe shmang  çrregullimet e lidhura me mbingarkesën  e  mëlçisë, si dhe ndihmon  stomakun dhe zorrët 


Shpesh gjatë pushimeve të ushqyerit ka tendencë të jetë shumë i çrregullt, duke e alternuar me  snacks, piza, birra të ftohta, me gjera të skuqura me akullore brioche, ëmbëlsira, krem, etj .., Dhe per me teper  darka me miqtë dhe  familjaret krijojne mundesine e konsumimit te  një doze  të lartë alkooli.


 Po ti shtojme dhe stresin qe krijohet pas mbarimit te pushimeve dhe pergatitjes per ne pune ,Mëlçia jone tregon nje  Lodhje dhe shpreh vështirësi nga shrregullimet dhe "shthurja"  madje kjo shthurje perfshin dhe  stomakun dhe zorrët.

 Një ndërhyrje te mirë ne kete rast për të ndihmuar  mëlçinë dhe stomakun eshte ajo me ane te esences se vajit te kamomiles. 

Lubrifikim i rrugeve te tretjes 

I njohur kryesisht për vetite e tij  qetësuese  dhe cilësitë  anti-inflamatore, kamomila eshte  përdorur për shekuj nga mjekësia tradicionale orientale për nxitjen e saje dhe detoksifikimin e të gjitha organeve te sistemit të tretjes. Vaji esencial i bëre prej saj, i karakterizuar nga ngjyra intensive blu, në veçanti, është një zgjidhje e shkëlqyer për problemet e shkaktuara nga mbingarkesat e mëlçisë, të tilla si ne rastet e  bllokimit  te tretjes  si dhe helmim nga ushqimi,  është kundra kalbezimit , pastron toksinat dhe stimulon sekretimin biliar. 

Gjithashtu i shkëlqyer dhe si caj ose infuz, me një gjelbërim të përjetshëm klasik! 
Një kamomil i nxehtë i pire para gjumit është një kurë, si për gjumë, ashtu edhe për tretje.

Përdoreni vajin e kamomiles si një masazhues  cdo mbremje: duke e ferkuar mbi  bark 
Në mbrëmje, para se të flini, hidhni 3 pika vaj esencial të kamomiles ,te  holluar  me një lugë gjelle vaj ulliri dhe butësisht masazhoni zonën e barkut  dhe te  stomakut , si dhe të mëlçisë, deri sa te perthahet plotësisht. Përveç kësaj, pini  dy herë në ditë një gotë çaji me kamomil, duke e  ëmbëlsuar me mjaltë sipas deshires  ( ne kete menyre do te perftoni një tonik te efekteshem per mëlçinë).

Usalo ogni sera come massaggio: sgonfia l’addome Alla sera, prima di coricarti, diluisci 3 gocce di olio essenziale di camomilla matricaria in un cucchiaio d’olio d’oliva e massaggia delicatamente la zona dell’addome corrispondente a stomaco, duodeno e fegato, fi no a completo assorbimento. In aggiunta, assumi due volte al giorno una tazza di infuso di camomilla, addolcita con miele di tarassaco (un efficace tonico epatico).

Vaj i kamomiles ne ndihme te melcise dhe rrugeve te tretjes , si dhe parandalon dhimbjet e barkut,

Kjo esence anti inflamatore eviton dhe shmang  çrregullimet e lidhura me mbingarkesën  e  mëlçisë, si dhe ndihmon  stomakun dhe zorrët 


Shpesh gjatë pushimeve të ushqyerit ka tendencë të jetë shumë i çrregullt, duke e alternuar me  snacks, piza, birra të ftohta, me gjera të skuqura me akullore brioche, ëmbëlsira, krem, etj .., Dhe per me teper  darka me miqtë dhe  familjaret krijojne mundesine e konsumimit te  një doze  të lartë alkooli.


 Po ti shtojme dhe stresin qe krijohet pas mbarimit te pushimeve dhe pergatitjes per ne pune ,Mëlçia jone tregon nje  Lodhje dhe shpreh vështirësi nga shrregullimet dhe "shthurja"  madje kjo shthurje perfshin dhe  stomakun dhe zorrët.

 Një ndërhyrje te mirë ne kete rast për të ndihmuar  mëlçinë dhe stomakun eshte ajo me ane te esences se vajit te kamomiles. 

Lubrifikim i rrugeve te tretjes 

I njohur kryesisht për vetite e tij  qetësuese  dhe cilësitë  anti-inflamatore, kamomila eshte  përdorur për shekuj nga mjekësia tradicionale orientale për nxitjen e saje dhe detoksifikimin e të gjitha organeve te sistemit të tretjes. Vaji esencial i bëre prej saj, i karakterizuar nga ngjyra intensive blu, në veçanti, është një zgjidhje e shkëlqyer për problemet e shkaktuara nga mbingarkesat e mëlçisë, të tilla si ne rastet e  bllokimit  te tretjes  si dhe helmim nga ushqimi,  është kundra kalbezimit , pastron toksinat dhe stimulon sekretimin biliar. 

Gjithashtu i shkëlqyer dhe si caj ose infuz, me një gjelbërim të përjetshëm klasik! 
Një kamomil i nxehtë i pire para gjumit është një kurë, si për gjumë, ashtu edhe për tretje.

Përdoreni vajin e kamomiles si një masazhues  cdo mbremje: duke e ferkuar mbi  bark 
Në mbrëmje, para se të flini, hidhni 3 pika vaj esencial të kamomiles ,te  holluar  me një lugë gjelle vaj ulliri dhe butësisht masazhoni zonën e barkut  dhe te  stomakut , si dhe të mëlçisë, deri sa te perthahet plotësisht. Përveç kësaj, pini  dy herë në ditë një gotë çaji me kamomil, duke e  ëmbëlsuar me mjaltë sipas deshires  ( ne kete menyre do te perftoni një tonik te efekteshem per mëlçinë).

Usalo ogni sera come massaggio: sgonfia l’addome Alla sera, prima di coricarti, diluisci 3 gocce di olio essenziale di camomilla matricaria in un cucchiaio d’olio d’oliva e massaggia delicatamente la zona dell’addome corrispondente a stomaco, duodeno e fegato, fi no a completo assorbimento. In aggiunta, assumi due volte al giorno una tazza di infuso di camomilla, addolcita con miele di tarassaco (un efficace tonico epatico).