Halaman

    Social Items

Ndihmues ne trajtimin e te ftohtit ,te dhimbjes se kokes dhe migrenes ,te kolesterolit te larte dhe te sindromes se Ekbom: seksi i ben mire shendetit dhe ndihmon ne luftimin e semundjeve te shumta .Ja se cfare thote shkenca .A ben seksi mrekullira ? Mbase jo ,por sipas disa kerkimeve te bera  eshte nje kure e perkryer kunder te keqijave


Èshte natyrale, nuk ka kunder tregues ( me nje kusht ama qe te perdoren e merren prekaucionet e duhura ) duke e krahasuar me terapite konvencionale ,shume shume i kenaqshem :jemi duke folur per aktivitetin seksual qe sipas disa kerkimeve  te bera eshte nje kure shume e fuqishme kunder shqetesimeve te panumerta .
 Por le te shikojme se cilat jane "semundjet e kenaqshme poshte carcafit ?E mbi te gjitha ,sa te vertete ka ne kerkimet e bera ?


I dashur cfare ,do e bejme ?  .Kam dhimbje koke 


Nese nuk keni deshire qe te beni dashuri mos perdorni pretekstin e vjeter te dhimbjes se kokes : sipas nje studimi te bere nga universiteti i Munster aktiviteti seksual eshte nje antidot i perkryer kunder dhimbjes se kokes dhe migrenes ,nje nga format me te dhimbeshme te dhimbjes se kokes .
Neurologet kane mbajtur nen veshtrim per rreth dy vjet ,mbi 400 paziente  me migrene te cilet i jane nenshtruar  intervistave periodike : dhe me teper se gjysma e atyre qe kane pasur raporte seksuale gjate nje krize migrene   ,kane referuar  nje reduktim te ndjeshem  te simptomave  te dhimbeshme . Dhe nje pacient ne pese ka deklaruar largimin e menjehershem te dhimbjeve. Sipas studiuesve aktiviteti seksual  leshon endorfine ,anti dhimbje natyrale qe prodhohet nga trupi,dhe qe reagon mbi sistemin nervor duke lehtesuar ose larguar dhimbjen .Me pas flihet me mire
Nje tjeter shqetesim qe duket se permirsohet  pas studimit te bere per raportet seksuale  eshte ajo e sindromes Ebkom e thene ndryshe dhe sindroma e kembeve pa pushim.
Godet mi te gjitha, grate nga mosha 35 deri ne 50 vjec  kur ato gjenden te shtrira ne krevat dhe kane nje deshire te pafrenueshme  qe te levizin kembet  por gjithashtu kane dhe dhimbje dhe te mpira qe i ndalon qe te flene. Nje studim i bere vitin e shkuar prane universitetit te san paolos ne Brazil evidenton efektet e mrekullueshme te seksit per te luftuar kete shqetesim te bezdizshem .Sipas  Luis Martin  dhe kolegeve  te tije "dopamina" e leshuar me orgazme do te luante nje rrol te rendesishem  ne reduktimin e simptomave .Nga ana tjeter eshte kunder prova qe tregon se pacientet e kuruar me ilace me baze dopamine treguan nje permiresim te dukshem ,por gjithesesi nuk ishin shume te kenaqur e te lumtur si ne rastin e te kryerit akt seksual.

Ke te ftohur shtriu ne shtrat !

Sipas studimeve te bera aktiviteti seksual do te kishte efekte te mira dhe mbi semundjet banale sic eshte gripi rrufat e e ftohura .
Kete teze e mbron imunologu zviceran  Manfred Schedlovski, qe ne nje studim te bere ne 2012 ka zbuluar se gjate raportit seksual ka nje rritje te ndjeshme te numrit te "fagociteve" (qelizat qe merren me eleminimin  e elementeve patogjene qe jane te pranishme ne organizem )me nje rritje 150 % gjate orgazmes.

10 vjet me i ri
  
A do te donit te tregonit ndonje vit me te ri se sa jeni ?

Ndiqni shembullin e nje jete te shendeteshme ,te ndjekur nga nje diete e ekuilibruar ,praktikimin e sportit dhe mbi te gjitha seks te pakten dy here ne jave . 
Kete gje e thote  David Weeks, neuropsikologu i  Royal Hospital te Edimburgut i cili udhehoqi nje studim mbi te pakten 3500 persona nder te cilet ishin te moshave nga 21 deri ne 101 vjec .
Ciftet qe kishin raporte te pakten 3 here ne jave i atriboheshin te pakten 10 vjet me pak ,domethene 10 vjet me te rinj se sa mosha rreale. 
 Sipas ketij studiuesi kjo gje do te vlente per me teper tek grate ,sepse estrogjenet
 ( hormonet femerore )te prodhuara gjate raportit seksual  do te favorizonin  shkelqimin e flokeve si dhe do te kontribonte ne mbajtjen e lekures te bute e elastike ,duke parandaluar rrudhat e plakjen .

Zemra lart kolesteroli poshte
Por nje jete seksuale dhe aktive kontribon dhe ne mbajtjen nen kontroll  te kolesterolit dhe diabetit ,dhe mbi te gjitha kjo vlrn per burrat .

Tek meshkujt shtimi i testosteronit i terbuar nga akti seksual luan nje rrol ne parandalimin e semundjeve kardiovaskulare .

SIC E PERMENDEM SHUME HERE SIPER  E PAME SE SEKSI 
ESHTE NJE KURE ME SE NATYRALE QE ESHTE SHPIKUR QE ME KRIJIMIN E TIJ,PRA BENI SEKS ,POR ME NJE KUSHT ,QE TE JENI BESNIKE NDAJ PARTNERIT .NE FUND TE FUNDIT KJO DO TE SILLTE DHE VETE QETESINE SHPIRTERORE DUKE MOS MBAJTUR PERSIPER PESHEN E  FAJIN E NJE TRADHETIE TE MUNDESHME .Seksi nje kure natyrale qe ne krijimin e njeriut ,ndihmon dhe parandalon shume semundje

Ndihmues ne trajtimin e te ftohtit ,te dhimbjes se kokes dhe migrenes ,te kolesterolit te larte dhe te sindromes se Ekbom: seksi i ben mire shendetit dhe ndihmon ne luftimin e semundjeve te shumta .Ja se cfare thote shkenca .A ben seksi mrekullira ? Mbase jo ,por sipas disa kerkimeve te bera  eshte nje kure e perkryer kunder te keqijave


Èshte natyrale, nuk ka kunder tregues ( me nje kusht ama qe te perdoren e merren prekaucionet e duhura ) duke e krahasuar me terapite konvencionale ,shume shume i kenaqshem :jemi duke folur per aktivitetin seksual qe sipas disa kerkimeve  te bera eshte nje kure shume e fuqishme kunder shqetesimeve te panumerta .
 Por le te shikojme se cilat jane "semundjet e kenaqshme poshte carcafit ?E mbi te gjitha ,sa te vertete ka ne kerkimet e bera ?


I dashur cfare ,do e bejme ?  .Kam dhimbje koke 


Nese nuk keni deshire qe te beni dashuri mos perdorni pretekstin e vjeter te dhimbjes se kokes : sipas nje studimi te bere nga universiteti i Munster aktiviteti seksual eshte nje antidot i perkryer kunder dhimbjes se kokes dhe migrenes ,nje nga format me te dhimbeshme te dhimbjes se kokes .
Neurologet kane mbajtur nen veshtrim per rreth dy vjet ,mbi 400 paziente  me migrene te cilet i jane nenshtruar  intervistave periodike : dhe me teper se gjysma e atyre qe kane pasur raporte seksuale gjate nje krize migrene   ,kane referuar  nje reduktim te ndjeshem  te simptomave  te dhimbeshme . Dhe nje pacient ne pese ka deklaruar largimin e menjehershem te dhimbjeve. Sipas studiuesve aktiviteti seksual  leshon endorfine ,anti dhimbje natyrale qe prodhohet nga trupi,dhe qe reagon mbi sistemin nervor duke lehtesuar ose larguar dhimbjen .Me pas flihet me mire
Nje tjeter shqetesim qe duket se permirsohet  pas studimit te bere per raportet seksuale  eshte ajo e sindromes Ebkom e thene ndryshe dhe sindroma e kembeve pa pushim.
Godet mi te gjitha, grate nga mosha 35 deri ne 50 vjec  kur ato gjenden te shtrira ne krevat dhe kane nje deshire te pafrenueshme  qe te levizin kembet  por gjithashtu kane dhe dhimbje dhe te mpira qe i ndalon qe te flene. Nje studim i bere vitin e shkuar prane universitetit te san paolos ne Brazil evidenton efektet e mrekullueshme te seksit per te luftuar kete shqetesim te bezdizshem .Sipas  Luis Martin  dhe kolegeve  te tije "dopamina" e leshuar me orgazme do te luante nje rrol te rendesishem  ne reduktimin e simptomave .Nga ana tjeter eshte kunder prova qe tregon se pacientet e kuruar me ilace me baze dopamine treguan nje permiresim te dukshem ,por gjithesesi nuk ishin shume te kenaqur e te lumtur si ne rastin e te kryerit akt seksual.

Ke te ftohur shtriu ne shtrat !

Sipas studimeve te bera aktiviteti seksual do te kishte efekte te mira dhe mbi semundjet banale sic eshte gripi rrufat e e ftohura .
Kete teze e mbron imunologu zviceran  Manfred Schedlovski, qe ne nje studim te bere ne 2012 ka zbuluar se gjate raportit seksual ka nje rritje te ndjeshme te numrit te "fagociteve" (qelizat qe merren me eleminimin  e elementeve patogjene qe jane te pranishme ne organizem )me nje rritje 150 % gjate orgazmes.

10 vjet me i ri
  
A do te donit te tregonit ndonje vit me te ri se sa jeni ?

Ndiqni shembullin e nje jete te shendeteshme ,te ndjekur nga nje diete e ekuilibruar ,praktikimin e sportit dhe mbi te gjitha seks te pakten dy here ne jave . 
Kete gje e thote  David Weeks, neuropsikologu i  Royal Hospital te Edimburgut i cili udhehoqi nje studim mbi te pakten 3500 persona nder te cilet ishin te moshave nga 21 deri ne 101 vjec .
Ciftet qe kishin raporte te pakten 3 here ne jave i atriboheshin te pakten 10 vjet me pak ,domethene 10 vjet me te rinj se sa mosha rreale. 
 Sipas ketij studiuesi kjo gje do te vlente per me teper tek grate ,sepse estrogjenet
 ( hormonet femerore )te prodhuara gjate raportit seksual  do te favorizonin  shkelqimin e flokeve si dhe do te kontribonte ne mbajtjen e lekures te bute e elastike ,duke parandaluar rrudhat e plakjen .

Zemra lart kolesteroli poshte
Por nje jete seksuale dhe aktive kontribon dhe ne mbajtjen nen kontroll  te kolesterolit dhe diabetit ,dhe mbi te gjitha kjo vlrn per burrat .

Tek meshkujt shtimi i testosteronit i terbuar nga akti seksual luan nje rrol ne parandalimin e semundjeve kardiovaskulare .

SIC E PERMENDEM SHUME HERE SIPER  E PAME SE SEKSI 
ESHTE NJE KURE ME SE NATYRALE QE ESHTE SHPIKUR QE ME KRIJIMIN E TIJ,PRA BENI SEKS ,POR ME NJE KUSHT ,QE TE JENI BESNIKE NDAJ PARTNERIT .NE FUND TE FUNDIT KJO DO TE SILLTE DHE VETE QETESINE SHPIRTERORE DUKE MOS MBAJTUR PERSIPER PESHEN E  FAJIN E NJE TRADHETIE TE MUNDESHME .