Halaman

    Social Items

Diabeti është një sëmundje kronike, e cila mund të çojë në disa komplikime. Por kjo nuk do të thotë se nuk ka kura  natyrale për diabetin që ndihmojnë për ta menaxhuar atë me mirë ... 


Një nga mjekimet popullore më të mira natyrore për diabetin është hithra. Ju mund të përgatisni një infuz me këtë bimë.

 Vendosni  në një tenxhere një litër ujë, dhe ne te hidhni nje sasi te mire te hithres se fresket . Lerini te  vlojne për 20 minuta, dhe pastaj të kullojne per 5 minuta .Mund ta pini  ate të nxehtë apo të ftohtë, në varësi të shijes tuaj personale.


 Edhe infuzi i eukaliptit është shume i mire per kete semundje .Përgatiteni ate  në të njëjtën mënyrë si ne rastin e hithres. 

Për më tepër, për diabetiket, është thelbësore që të kenë nje hidratim te mire te trupit. Kjo për shkak se keto te semure  zakonisht urinojne shpesh ,gje qe ben qe trupi juaj të humbasi lëngje ushqyesve. 
Pra, mos hezitoni të pini shumë lëngje frutash dhe ujë. Lëngu i limonit, për shembull, do të ofrojë shumë lëndë ushqyese dhe vetite e tije  do të jenë të dobishme. 

Ne kete rast  për të mos  përmendur ushqimin.te cilen ju  e dini  shumë mirë se duhet ndjekur një dietë e rreptë, duke u larguar nga te gjitha llojet e ushqimeve te cilat ju demtojne . Alkooli, ëmbëlsirat, brumrat ose yndyrerat e tepërta te cilat kane një efekt shumë negativ. 

Por edhe stresi mund të dëmtojë  diabetiket , i cili  mund të shkaktojnë levizje te tensionit dhe rritjen e nivelit të glukozës në gjak. Pra,duhet të relaksoheni dhe të merreni me sport apo aktivitet fizik ,qe ju ben te ndiheni me te qete dhe me te sigurte . 


Kura te bera ne shtepi per diabetin

Diabeti është një sëmundje kronike, e cila mund të çojë në disa komplikime. Por kjo nuk do të thotë se nuk ka kura  natyrale për diabetin që ndihmojnë për ta menaxhuar atë me mirë ... 


Një nga mjekimet popullore më të mira natyrore për diabetin është hithra. Ju mund të përgatisni një infuz me këtë bimë.

 Vendosni  në një tenxhere një litër ujë, dhe ne te hidhni nje sasi te mire te hithres se fresket . Lerini te  vlojne për 20 minuta, dhe pastaj të kullojne per 5 minuta .Mund ta pini  ate të nxehtë apo të ftohtë, në varësi të shijes tuaj personale.


 Edhe infuzi i eukaliptit është shume i mire per kete semundje .Përgatiteni ate  në të njëjtën mënyrë si ne rastin e hithres. 

Për më tepër, për diabetiket, është thelbësore që të kenë nje hidratim te mire te trupit. Kjo për shkak se keto te semure  zakonisht urinojne shpesh ,gje qe ben qe trupi juaj të humbasi lëngje ushqyesve. 
Pra, mos hezitoni të pini shumë lëngje frutash dhe ujë. Lëngu i limonit, për shembull, do të ofrojë shumë lëndë ushqyese dhe vetite e tije  do të jenë të dobishme. 

Ne kete rast  për të mos  përmendur ushqimin.te cilen ju  e dini  shumë mirë se duhet ndjekur një dietë e rreptë, duke u larguar nga te gjitha llojet e ushqimeve te cilat ju demtojne . Alkooli, ëmbëlsirat, brumrat ose yndyrerat e tepërta te cilat kane një efekt shumë negativ. 

Por edhe stresi mund të dëmtojë  diabetiket , i cili  mund të shkaktojnë levizje te tensionit dhe rritjen e nivelit të glukozës në gjak. Pra,duhet të relaksoheni dhe të merreni me sport apo aktivitet fizik ,qe ju ben te ndiheni me te qete dhe me te sigurte .