Halaman

    Social Items

Acidi i  tepërt urinës në trup është i lidhur zakonisht me nje dietë të varfër.

Mirepo në nje kohe të shkurtër, ajo mund të shkaktojë disa probleme, veçanërisht në artikulacione dhe këmbë. Këtu janë disa kura e mjekime popullore natyrale për të reduktuar acidin e  urinës. 

 
  Acidi i tepërt i urinës është një nga problemet kryesore me të cilat përballen shumë njerëz në një moshë të caktuar. Ajo shkaktohet zakonisht nga një dietë e  varfër si dhe nga konsumimi i tepruar i mishit, dhe yndyrave. Përveç se mund te ndryshoni dietën tuaj, ju mund të përdorni disa kura popullore në shtëpi për të reduktuar acidin e urines urinës. 


Një nga mënyrat më të zakonshme për të reduktuar acidin e tepërt te urinës është pirja e  ujit te mollës. Ky frut është shumë i përshtatshem për këtë qëllim. Mjafton te zieni  tre mollë te copëtuara në gjysmë litër ujë për gjysmë ore. Është  pikerisht si ne rastin  e  përgatitjes se  një kompostoje. Pastaj pijeni ate , pas filtruar , gjatë gjithë ditës. 

Edhe lëngu i  limonit  është i mire  për eliminimin e acidit te  urinës së tepërt.
Ideale do të ishte  bërja e një lloj "kure me limon", ku çdo mëngjes shtrydhni lëngun e një limoni dhe pijeni atë esell për tre javë rresht. Ekspertët rekomandojnë te pihet ngadalë   për ta asimiluar ate më lehtë. 

Si gjithmonë, nje hidratim i duhur, shumë  aktivitet fizik dhe ushqim i shëndetshëm janë elementet kryesore për të parandaluar rritjen e acidit urik. 
Kura popullore per reduktimin e acidit te urines

Acidi i  tepërt urinës në trup është i lidhur zakonisht me nje dietë të varfër.

Mirepo në nje kohe të shkurtër, ajo mund të shkaktojë disa probleme, veçanërisht në artikulacione dhe këmbë. Këtu janë disa kura e mjekime popullore natyrale për të reduktuar acidin e  urinës. 

 
  Acidi i tepërt i urinës është një nga problemet kryesore me të cilat përballen shumë njerëz në një moshë të caktuar. Ajo shkaktohet zakonisht nga një dietë e  varfër si dhe nga konsumimi i tepruar i mishit, dhe yndyrave. Përveç se mund te ndryshoni dietën tuaj, ju mund të përdorni disa kura popullore në shtëpi për të reduktuar acidin e urines urinës. 


Një nga mënyrat më të zakonshme për të reduktuar acidin e tepërt te urinës është pirja e  ujit te mollës. Ky frut është shumë i përshtatshem për këtë qëllim. Mjafton te zieni  tre mollë te copëtuara në gjysmë litër ujë për gjysmë ore. Është  pikerisht si ne rastin  e  përgatitjes se  një kompostoje. Pastaj pijeni ate , pas filtruar , gjatë gjithë ditës. 

Edhe lëngu i  limonit  është i mire  për eliminimin e acidit te  urinës së tepërt.
Ideale do të ishte  bërja e një lloj "kure me limon", ku çdo mëngjes shtrydhni lëngun e një limoni dhe pijeni atë esell për tre javë rresht. Ekspertët rekomandojnë te pihet ngadalë   për ta asimiluar ate më lehtë. 

Si gjithmonë, nje hidratim i duhur, shumë  aktivitet fizik dhe ushqim i shëndetshëm janë elementet kryesore për të parandaluar rritjen e acidit urik.