Halaman

    Social Items

Nje femer ne dy percepton cdo dite ndjesine e kembeve te renduara .Ja per ju disa keshilla te thjeshta qe mund te ju ndihmojne ne jeten e perditeshme .Mirpo nje pjese e  ketyre  keshillave mund te vlejne dhe per meshkujt.

 Pasuroni dieten tuaj me ushqime dhe pije si ,shalqiri pjepri,boronicat,domatet,caji jeshil etj.Kujdes vaktet shume te kripura ,pini te pakten 2 litra uje ne dite.

 
Kunder fryerjeve te kembeve ,si dhe pergjate diteve te ciklit menstrual ,flini me kembe te vendosura mbi nje jastek .Ofrojuni nje masazhi te mire me vajra esenciale ,si dhe pak levizje me kembe te zbathura perpara se te flini do tju bente mire per qarkullimin e gjakut !
Zgjidhni nje pale kepuce ose sandale  me gome te lehte qe ju ben te ndiheni me komode.
Ne bord te avionit kembet te detyruara qendrojne te kerrusura dhe te ndaluara rrezikojne qe te fruhen e enjten .Beni ndonje levizje te vogel,pershembull rroulloni kaviljet ne sens orar dhe anasjelltas ,pini shume uje sepse kabina e avionit ka pak lageshtire dhe trupi ka nevoje per hidratim.

Per te perballuar nje dite shopingu eshte e preferueshme te mos vishen takat e larta .
Te ecesh i ben mire qarkullimit te gjakut ,dhe mundesisht kjo e ecur te jete e shpejte .Ideale do te ishte te pakten gjysem ore ne dite ,dhe shetitjet me biciklete gjithashtu jane te mira ,ne ngjitjen e shkalleve te shtepise e te pallatit duhen perdorur majat e gishtave .
Punet ne kembe jane shume te shendeteshme per kembet .natyrisht duke perdorur kepuce te sheshta.
Kur  punoni per ti rrelaksuar ato mjafton te shtrini majat e kembeve perpara e mbrapa .
Per te mbajtur elastike tendinat e thembres ,mjafton te hiqen takat dhe te behet nje masazh i lehte me gishta ,,si dhe te ecesh zbathur ne dyshemene e shtepise .Pas nje dite te lodheshme per nje masazh te efekteshem mund te perdoret dhe ndihma e nje topi te vogel prej gome ,duke e rrotulluar poshte kembes mbi dysheme.
Gjate dushit perdorni doreza sintetike ne menyre qe te hiqni cdo mbetje kremi ,si dhe te eleminoni lekuren e keqe (e vdekur).Mos vendosni kremin hidratues ne mes te gishtave te kembes .Masazhoni kembet nga poshte larte duke qendruar e  ulur ne divan (krevat ) ndersa i jepni nje krem te lehte hidratues .
Nese ktheheni ne shtepi me dhimbje kembesh lajini me uje te ftohte ,dhe pastaj shtrihuni duke ngritur e mbajtur kembet siper me majat e kthyera nga zemra .

Keshilla e rregulla per kembe te fryra e te enjtura

Nje femer ne dy percepton cdo dite ndjesine e kembeve te renduara .Ja per ju disa keshilla te thjeshta qe mund te ju ndihmojne ne jeten e perditeshme .Mirpo nje pjese e  ketyre  keshillave mund te vlejne dhe per meshkujt.

 Pasuroni dieten tuaj me ushqime dhe pije si ,shalqiri pjepri,boronicat,domatet,caji jeshil etj.Kujdes vaktet shume te kripura ,pini te pakten 2 litra uje ne dite.

 
Kunder fryerjeve te kembeve ,si dhe pergjate diteve te ciklit menstrual ,flini me kembe te vendosura mbi nje jastek .Ofrojuni nje masazhi te mire me vajra esenciale ,si dhe pak levizje me kembe te zbathura perpara se te flini do tju bente mire per qarkullimin e gjakut !
Zgjidhni nje pale kepuce ose sandale  me gome te lehte qe ju ben te ndiheni me komode.
Ne bord te avionit kembet te detyruara qendrojne te kerrusura dhe te ndaluara rrezikojne qe te fruhen e enjten .Beni ndonje levizje te vogel,pershembull rroulloni kaviljet ne sens orar dhe anasjelltas ,pini shume uje sepse kabina e avionit ka pak lageshtire dhe trupi ka nevoje per hidratim.

Per te perballuar nje dite shopingu eshte e preferueshme te mos vishen takat e larta .
Te ecesh i ben mire qarkullimit te gjakut ,dhe mundesisht kjo e ecur te jete e shpejte .Ideale do te ishte te pakten gjysem ore ne dite ,dhe shetitjet me biciklete gjithashtu jane te mira ,ne ngjitjen e shkalleve te shtepise e te pallatit duhen perdorur majat e gishtave .
Punet ne kembe jane shume te shendeteshme per kembet .natyrisht duke perdorur kepuce te sheshta.
Kur  punoni per ti rrelaksuar ato mjafton te shtrini majat e kembeve perpara e mbrapa .
Per te mbajtur elastike tendinat e thembres ,mjafton te hiqen takat dhe te behet nje masazh i lehte me gishta ,,si dhe te ecesh zbathur ne dyshemene e shtepise .Pas nje dite te lodheshme per nje masazh te efekteshem mund te perdoret dhe ndihma e nje topi te vogel prej gome ,duke e rrotulluar poshte kembes mbi dysheme.
Gjate dushit perdorni doreza sintetike ne menyre qe te hiqni cdo mbetje kremi ,si dhe te eleminoni lekuren e keqe (e vdekur).Mos vendosni kremin hidratues ne mes te gishtave te kembes .Masazhoni kembet nga poshte larte duke qendruar e  ulur ne divan (krevat ) ndersa i jepni nje krem te lehte hidratues .
Nese ktheheni ne shtepi me dhimbje kembesh lajini me uje te ftohte ,dhe pastaj shtrihuni duke ngritur e mbajtur kembet siper me majat e kthyera nga zemra .