Kamasutra aleate e shpines gjate rraportit seksual

Dhimbja e shpines? Një studim ka zbuluar pozicionet e preferuara seksuale dhe ato që duhet të shmangen në mënyrë që të mos heqim dorë  nga seksi. 

 - Për shkak të dhimbjeve te  përjetuara gjatë aktit seksual, gati 84% e meshkujve dhe 73% e grave me dhimbje shpine  kanë pranuar se ata kanë ulur frekuencën e raportit seksual. Si  të kapërcejme këtë problem si dhe , nga njëra anë mos  të jemi te detyruar të heqim dorë nga seksi, dhe gjithashtu nga ana tjeter si te mos kemi perqafime te dhimbshme ose të paktën te jemi në gjendje  të shmangim përkeqësimin e 
situatës së shtyllës kurrizore?
POZICIONI I LUGES 


Ata  qe u përpoqen  ti përgjigjen kësaj pyetjeje ishin një grup i studiuesve kanadez të Laboratorit Biomechanics  prane  Universitetit te Waterloos, me një studim ,rezultatet e të cilit u botuan në revistën Spine. 

Hulumtuesit përfshinë dhjetë çifte te angazhuara në një lidhje të qëndrueshme , duke  kombinuar  sistemet e lëvizjeve elettomagnetike dhe infra të kuqe, të tilla si ato që përdoren për krijimin e video gameve .Keshtu qe ata pane  lëvizjet e kolonës  vertebrale  gjatë pesë pozicione të ndryshme seksuale:
MISIONARI

 dy variacione të pozicionit të misionarit , dy variante të pozicionit anal, ate me duar e dhe gjunjë  ne toke dhe, më në fund, pozicionin e luges . Në veçanti shkencëtarët kane  matur lëvizjen e kolones vertebrale duke i dhene nje stime sforcimit mbi shpinen e partnerit mashkull  duke bere nje dallim te rëndësishm në mes te pozicioneve të ndryshme lehtesuese.  Kjo rezultoi në një lloj Kama Sutra për mashkullin ,si  një aleate e shpines
                                        katerkembeshi 

Ndër këto të fundit behet fjale  per 
pozicionin( lugë) i cili deri  tani ka qenë më i rekomanduari  në lidhje me rastin e dhimbjeve lombare: Ne fakt nga rrezultatet  e studimit u tregua, se meshkujt  me probleme te fleksibilitetit  dhe te perkuljes perpara te shpines ,duhet te perdorim pozicionin nga mbrapa (seks anal  ose katërkëmbësh ) me partneren ,si dhe vendin e dyte e ze misionari .Pra meshkuj kujdes me seksin kur keni probleme me shpinen ,kamasutra si nje metode tashme qe i ka ardhur ne ndihme shume cifteve ,ne lidhje me problemet e tyre ,mund tju vije  ne ndihme dhe vete juve.

loading...