Halaman

    Social Items

Hurdha ka ne permmajtje squfur i cili sulmon qelizat e kancerit

Shoqata Amerikane e Kancerit thotë se vetia dhe permbajtja e caktuar e hudhrës, i tille si squfuri mund te ndihmojne per të luftuar kancerin. squfuri sulmon qelizat e kancerit, duke i mposhtur dhe duke i  lene qe te  vdesin ne menyre natyrale. Përveç kësaj, shkencëtarët besojnë se komponentet e  hudhrës ndihmojne për të bllokuar agjentin " Helicobacterial pylori " (kancerit të stomakut). 


Shoqata Amerikane e Kancerit thotë se shkencëtarët do te vazhdojnë të studiojne ndikimin e hudhrës në luftën kundër kancerit. Ata konstatuan se hudhra forcon sistemin imunitar,  lufton bakteret, infeksionet funxhikale,(mykut) dhe heq dhimbjet në stomak si dhe ben mire per  abdominalet e barkut. 
Hudhra ul rrezikun e zhvillimit të kancerit të zorrës së trashë dhe e redukton kete  mundesi ne 10-50 për qind. 

Shkencëtarët në Institutin Nanjing  ne Kinë kane kryer një studim për të shqyrtuar efektet  anti-kancer tek njerëzit që kishin konsumuar Allium (hudher ) ne familjet e perimeve vegjetale  kane ne përmbajtje  bazë  squfuri, të tilla si hudhra e , qepa, te pakten  më shumë se një herë një javë. Ata gjetën se hudhra ul rrezikun e kancerit esophageal ( te ezofagut)  pothuajse  70 për qind  dhe ate  të stomakut  60 për qind.

 Si mund ta konsumojme ate

Organizata Botërore e Shëndetësisë rekomandon që të rriturit të konsumojnë një sasi të caktuar të hurdhes për të shfrytëzuar te mirat dhe vetite e saj anticancer ( kundra kancerit). 

Rrekomandohet që sasi të ndryshme në varësi të kompleksit. Të rriturit duhet të konsumojnë rreth nje thelpi hudher ,ose  0,4-1,2 g pluhur të hudhrës se thate ,ose  2-5 mg te vajit te hudhrës, ose 300-1000 mg në ditë te ekstraktit te hudhrës. 
  
hudhra  mund të jenë e dëmshme nese konsumohet shume. Konsumi i tepërt shkakton dhimbje stomaku, dhimbje barku, diarre dhe vjellje.

Hurdha ne lufte kundra qelizave kancerogjene

Hurdha ka ne permmajtje squfur i cili sulmon qelizat e kancerit

Shoqata Amerikane e Kancerit thotë se vetia dhe permbajtja e caktuar e hudhrës, i tille si squfuri mund te ndihmojne per të luftuar kancerin. squfuri sulmon qelizat e kancerit, duke i mposhtur dhe duke i  lene qe te  vdesin ne menyre natyrale. Përveç kësaj, shkencëtarët besojnë se komponentet e  hudhrës ndihmojne për të bllokuar agjentin " Helicobacterial pylori " (kancerit të stomakut). 


Shoqata Amerikane e Kancerit thotë se shkencëtarët do te vazhdojnë të studiojne ndikimin e hudhrës në luftën kundër kancerit. Ata konstatuan se hudhra forcon sistemin imunitar,  lufton bakteret, infeksionet funxhikale,(mykut) dhe heq dhimbjet në stomak si dhe ben mire per  abdominalet e barkut. 
Hudhra ul rrezikun e zhvillimit të kancerit të zorrës së trashë dhe e redukton kete  mundesi ne 10-50 për qind. 

Shkencëtarët në Institutin Nanjing  ne Kinë kane kryer një studim për të shqyrtuar efektet  anti-kancer tek njerëzit që kishin konsumuar Allium (hudher ) ne familjet e perimeve vegjetale  kane ne përmbajtje  bazë  squfuri, të tilla si hudhra e , qepa, te pakten  më shumë se një herë një javë. Ata gjetën se hudhra ul rrezikun e kancerit esophageal ( te ezofagut)  pothuajse  70 për qind  dhe ate  të stomakut  60 për qind.

 Si mund ta konsumojme ate

Organizata Botërore e Shëndetësisë rekomandon që të rriturit të konsumojnë një sasi të caktuar të hurdhes për të shfrytëzuar te mirat dhe vetite e saj anticancer ( kundra kancerit). 

Rrekomandohet që sasi të ndryshme në varësi të kompleksit. Të rriturit duhet të konsumojnë rreth nje thelpi hudher ,ose  0,4-1,2 g pluhur të hudhrës se thate ,ose  2-5 mg te vajit te hudhrës, ose 300-1000 mg në ditë te ekstraktit te hudhrës. 
  
hudhra  mund të jenë e dëmshme nese konsumohet shume. Konsumi i tepërt shkakton dhimbje stomaku, dhimbje barku, diarre dhe vjellje.