Halaman

    Social Items

Tashme jane te shumta dokumentet  shkencore që diskutojnë mbi veprimin e curcumas ( sharfani i indise)  në trajtimin e kancerit. Kjo rrenje per nga ngjyra e bukur  ne të verdhë, e cila është baza e përgatitjes së Curry, ushqim qe është shumë i rëndësishëm në kulturën indiane,  përmban substanca të quajtura  Curcuminoids, të cilat kanë një veprim të caktuar të frenimit e rritjes se tumoreve
, ne rastin e tumoreve të zorrëve, pankreatike dhe trurit. Supozohet, megjithatë, se aksioni i kontrollit mund të zhvillohet në shumë sëmundje të tjera degjenerative. 


Vertete  këto veti  jane  të mjaftueshme për ta bërë  sharfanin e Indisë  (i cili përdoret intensivisht si ushqim në shumë kultura lindore, të tilla si ajo Indiane ) subjektin e nje studimi të kujdesshëm, por efektet e tij  nuk  ndalen këtu. Përveç një anti-inflamatori, anti-alergjiku ai stimulon dhe tretjen, gje që e bën atë një mbështetes të përsosur për trajtimin e kushteve që lidhen me intolerancen ushqimore.


 Një nga veprimet e tije te fuqishme qe u evidentua eshte  parandalimi ​​i sëmundjeve të tilla si Alzheimer dhe sëmundjes se  Parkinsonit

Përveç kësaj, do te konsiderohej si një ilaç i sigurt me kosto të ulët, sepse përdorimi i ketij ushqimi si nje erëz është pjesë e praktikës së përditshme të shumë kulturave, të tilla si ajo  Indiane, ku pikërisht incidenca e sëmundjes Alzheimer është ndër më të ulëtat në botë.
Pra konsumimi i tij nuk ben gje tjeter veçse sjell perfitime per shendetin tone ,dhe e ben ate te hyje ne listen e bimeve medicinale te cilat luftojne semundje te rendesishme .
Curcuma (sharfani i indise) per kurimin e parkinsonit dhe Alzheimer

Tashme jane te shumta dokumentet  shkencore që diskutojnë mbi veprimin e curcumas ( sharfani i indise)  në trajtimin e kancerit. Kjo rrenje per nga ngjyra e bukur  ne të verdhë, e cila është baza e përgatitjes së Curry, ushqim qe është shumë i rëndësishëm në kulturën indiane,  përmban substanca të quajtura  Curcuminoids, të cilat kanë një veprim të caktuar të frenimit e rritjes se tumoreve
, ne rastin e tumoreve të zorrëve, pankreatike dhe trurit. Supozohet, megjithatë, se aksioni i kontrollit mund të zhvillohet në shumë sëmundje të tjera degjenerative. 


Vertete  këto veti  jane  të mjaftueshme për ta bërë  sharfanin e Indisë  (i cili përdoret intensivisht si ushqim në shumë kultura lindore, të tilla si ajo Indiane ) subjektin e nje studimi të kujdesshëm, por efektet e tij  nuk  ndalen këtu. Përveç një anti-inflamatori, anti-alergjiku ai stimulon dhe tretjen, gje që e bën atë një mbështetes të përsosur për trajtimin e kushteve që lidhen me intolerancen ushqimore.


 Një nga veprimet e tije te fuqishme qe u evidentua eshte  parandalimi ​​i sëmundjeve të tilla si Alzheimer dhe sëmundjes se  Parkinsonit

Përveç kësaj, do te konsiderohej si një ilaç i sigurt me kosto të ulët, sepse përdorimi i ketij ushqimi si nje erëz është pjesë e praktikës së përditshme të shumë kulturave, të tilla si ajo  Indiane, ku pikërisht incidenca e sëmundjes Alzheimer është ndër më të ulëtat në botë.
Pra konsumimi i tij nuk ben gje tjeter veçse sjell perfitime per shendetin tone ,dhe e ben ate te hyje ne listen e bimeve medicinale te cilat luftojne semundje te rendesishme .