Halaman

    Social Items

Bimët për sytë janë ideale për ate që vuan nga miopia ose ka shikim të dobët.


 Në sajë të tyre, duke shtuar ato në dietën e përditshme, mund të përmirësojnë shikimin e përkeqësuar. Egzistojne dhe bime te tilla  përveç  të tjerave që ndihmojnë për të trajtuar llojet e vecanta  të çrregullimeve te te parit. Ato vecanerisht janë të mira  për miopine dhe për ata që shohin  keq në përgjithësi, pasi bimet veprojnë drejtpërsëdrejti duke rritur forcën e shikimit . Ose të paktën qe te mos e humbim e perkeqesojme ate me tej. 

Një prej bimëve klasike për sytë është karrota. Do tju Ju jetë e dobishme dhe mjafton  të filloni konsumimin çdo ditë në të gjitha variacionet e saj. Ajo ju sjell vitaminën A, thelbësore për te pare   naten. 


Edhe boronica, pervec se  eshte e  shkëlqyer për veshkat, ajo  gjithashtu duket te jete shume e mire dhe  për sytë. Për këtë arsye , konsumoni lëngun  e  këtij fruti për të përmirësuar shikimin tuaj.


Në kategorinë e bimëve te tjera qe ndihmojne shikimin jane  , kamomila dhe hithra,te cilat jane shume te dobishme per shikimin . Shpesh konsumohen cajrat  te cilat  ndihmojnë  këtë problem, ose mund të perdoren me pambuk  te lagur duke e vendosur rreth syve  tuaj. Të dyja keto bimë janë të veçanta për disinflamacionin dhe veprojnë shumë mirë në sy, me një efekt qetësues.

Bimet qe ndihmojne per te permiresuar shikimin

Bimët për sytë janë ideale për ate që vuan nga miopia ose ka shikim të dobët.


 Në sajë të tyre, duke shtuar ato në dietën e përditshme, mund të përmirësojnë shikimin e përkeqësuar. Egzistojne dhe bime te tilla  përveç  të tjerave që ndihmojnë për të trajtuar llojet e vecanta  të çrregullimeve te te parit. Ato vecanerisht janë të mira  për miopine dhe për ata që shohin  keq në përgjithësi, pasi bimet veprojnë drejtpërsëdrejti duke rritur forcën e shikimit . Ose të paktën qe te mos e humbim e perkeqesojme ate me tej. 

Një prej bimëve klasike për sytë është karrota. Do tju Ju jetë e dobishme dhe mjafton  të filloni konsumimin çdo ditë në të gjitha variacionet e saj. Ajo ju sjell vitaminën A, thelbësore për te pare   naten. 


Edhe boronica, pervec se  eshte e  shkëlqyer për veshkat, ajo  gjithashtu duket te jete shume e mire dhe  për sytë. Për këtë arsye , konsumoni lëngun  e  këtij fruti për të përmirësuar shikimin tuaj.


Në kategorinë e bimëve te tjera qe ndihmojne shikimin jane  , kamomila dhe hithra,te cilat jane shume te dobishme per shikimin . Shpesh konsumohen cajrat  te cilat  ndihmojnë  këtë problem, ose mund të perdoren me pambuk  te lagur duke e vendosur rreth syve  tuaj. Të dyja keto bimë janë të veçanta për disinflamacionin dhe veprojnë shumë mirë në sy, me një efekt qetësues.