Halaman

    Social Items

Një sapun natyral i bere ne kushtet e shtepise  për të përkëdhelur veten gjatë larjes ne dush ose vaske.


I cili nuk ju prish lëkurën sic eshte ai me permbajtje  kimikatesh , si dhe për të hequr njollat ​​nga pëlhurat delikate me permbajtje biologjike  eshte i mundur te rrealizohet nga vete ne, né kushtet e shtepise

Po ju   paraqesim kete recete si me poshte :


Përbërësit:

Dy portokalle
kanellë, e grire dhe e coptuar imet
hidroksid natriumi (sode kaustike)
vaj ulliri

Procedura:

Pergatisni  miell pluhurI nga levoshgat e  portokallit dhe kanellës, i cili perftohet duke grire lekurat e thara te  portokallit  . Pastaj përzijeni me kanellen e grire. Sasia qe duhet te hedhim prej saj mbetet nje shije gustosh personale . Në nje ene te  dytë vendosni ujin që përdoret për të larë enën e shtrylleses ose griréses .
Pasi te keni  vënë maskën, dorezat dhe syzet mbrojtese  në një tenxhere  vendosni 600 gramë  te pluhurit te kanelles me  pluhurin e portokallit te grire ,perzijeni mire , e me pas vendosni 250 gram sode kaustike ; 

përzijeni  ate mirë duke e lene te nxehet mbi zjarr per pak minuta .Me pas  e leme te ftohet. Në një tigan të dytë, hidhni 2 litra vaj ulliri, duke e vendosur mbi zjarr , duhet pritur   qe temperatura e vajit te arrije   45 °.

Nderkohe perzieni shpesh ujin me soden dhe me kanedhen e miellin e portokallit ne menyre qe temperatura e saje te arrije ate te vajit 45°.

I perziejme mire te dyja si vajin dhe mishelen e pergatitur te sodes me portokall e kanelle .

Masa eshte gati per tu hedhur ne format e deshiruara ,te cilat duhet te jene prej silikoni per te nxjerre me lehtesisht sapunin nga forma ,i cili duhet te qendroje 3 dite brenda saje .
Per sa i perket formes shume mire mund te pershtaten pershembull dhe konfeksionet e kosit te frutave ose pakot e vogla te perimeve etj.

Pas nje stazhinimi (ruajtje ,lenje ne nje ane) per rreth 4 jave keni pergatitur nje sapun natyral  te bere vete ne kushtet e shtepise 100% bio ,qe rrespekton ambientin ,me kosto te ulet ,dhe mbi te gjitha hidratues per lekuren tuaj .


Bej vete:receta e nje sapuni 100% natyral dhe bio

Një sapun natyral i bere ne kushtet e shtepise  për të përkëdhelur veten gjatë larjes ne dush ose vaske.


I cili nuk ju prish lëkurën sic eshte ai me permbajtje  kimikatesh , si dhe për të hequr njollat ​​nga pëlhurat delikate me permbajtje biologjike  eshte i mundur te rrealizohet nga vete ne, né kushtet e shtepise

Po ju   paraqesim kete recete si me poshte :


Përbërësit:

Dy portokalle
kanellë, e grire dhe e coptuar imet
hidroksid natriumi (sode kaustike)
vaj ulliri

Procedura:

Pergatisni  miell pluhurI nga levoshgat e  portokallit dhe kanellës, i cili perftohet duke grire lekurat e thara te  portokallit  . Pastaj përzijeni me kanellen e grire. Sasia qe duhet te hedhim prej saj mbetet nje shije gustosh personale . Në nje ene te  dytë vendosni ujin që përdoret për të larë enën e shtrylleses ose griréses .
Pasi te keni  vënë maskën, dorezat dhe syzet mbrojtese  në një tenxhere  vendosni 600 gramë  te pluhurit te kanelles me  pluhurin e portokallit te grire ,perzijeni mire , e me pas vendosni 250 gram sode kaustike ; 

përzijeni  ate mirë duke e lene te nxehet mbi zjarr per pak minuta .Me pas  e leme te ftohet. Në një tigan të dytë, hidhni 2 litra vaj ulliri, duke e vendosur mbi zjarr , duhet pritur   qe temperatura e vajit te arrije   45 °.

Nderkohe perzieni shpesh ujin me soden dhe me kanedhen e miellin e portokallit ne menyre qe temperatura e saje te arrije ate te vajit 45°.

I perziejme mire te dyja si vajin dhe mishelen e pergatitur te sodes me portokall e kanelle .

Masa eshte gati per tu hedhur ne format e deshiruara ,te cilat duhet te jene prej silikoni per te nxjerre me lehtesisht sapunin nga forma ,i cili duhet te qendroje 3 dite brenda saje .
Per sa i perket formes shume mire mund te pershtaten pershembull dhe konfeksionet e kosit te frutave ose pakot e vogla te perimeve etj.

Pas nje stazhinimi (ruajtje ,lenje ne nje ane) per rreth 4 jave keni pergatitur nje sapun natyral  te bere vete ne kushtet e shtepise 100% bio ,qe rrespekton ambientin ,me kosto te ulet ,dhe mbi te gjitha hidratues per lekuren tuaj .