Halaman

    Social Items

Ja rrecetat per te rrealizuar sapun natyral ne shtepi


Sapuni  qe po ju paraqisim mund te marre forma e 
permasa te ndryshme .
Masa e perziere mund te hidhet ne  stampa e forma te ndryshme plastike ne menyre qe kur te ftohet te nxirret me mire prej saj ,si pershembull tasat e kosit vazot e akulloreve gota plastike etj. 

Sapun me bajame

Eshte nje sapun delikat me dhunti e fuqi zbutese ,
perfekt  per ta bere lekuren e trupit  me te bute .Eshte vecanerisht adapt per te trajtuar zonat me cellulit .

Pergatitsit per rreth 8 sapuna te vegjel 


1 cope sapun te bardhe 300 gramesh  
250 gram bajame te grira imet 
3 luge kafeje me vaj ulliri 
1  gote uje 

Pergatitja

Grini sapunin me nje rende vendoseni ne nje ene me ujin brenda,lereni per rreth 15 minuta te zieje e te shkrihet deri sa te perftohet nje mase homogjene ,natyrisht duke e perziere ate here pas here,. 

 Ndersa sapuni zien , bajamet bejini ne forme pluhuri duke perdorur griresen .Kur te shikoni qe masa te trashet hidhni brenda bajamet e grira ,dhe vajin e ullirit duke i perziere mire .

merret forma dhe i hidhet brenda pak puder talk .Me pas meret masa dhe hidhet ne forme duke e lene qe te ftohet e te mpikset .Kur ta nxjerrim prej formes e vendosim mbi nje cope leter dhe e leme te thahet e te ngurtesohet plotesisht ne nje vend te fresket larg nxehtesise ,por jo ne frigorifer .Bej vete, sapun me bajame per celulitin

Ja rrecetat per te rrealizuar sapun natyral ne shtepi


Sapuni  qe po ju paraqisim mund te marre forma e 
permasa te ndryshme .
Masa e perziere mund te hidhet ne  stampa e forma te ndryshme plastike ne menyre qe kur te ftohet te nxirret me mire prej saj ,si pershembull tasat e kosit vazot e akulloreve gota plastike etj. 

Sapun me bajame

Eshte nje sapun delikat me dhunti e fuqi zbutese ,
perfekt  per ta bere lekuren e trupit  me te bute .Eshte vecanerisht adapt per te trajtuar zonat me cellulit .

Pergatitsit per rreth 8 sapuna te vegjel 


1 cope sapun te bardhe 300 gramesh  
250 gram bajame te grira imet 
3 luge kafeje me vaj ulliri 
1  gote uje 

Pergatitja

Grini sapunin me nje rende vendoseni ne nje ene me ujin brenda,lereni per rreth 15 minuta te zieje e te shkrihet deri sa te perftohet nje mase homogjene ,natyrisht duke e perziere ate here pas here,. 

 Ndersa sapuni zien , bajamet bejini ne forme pluhuri duke perdorur griresen .Kur te shikoni qe masa te trashet hidhni brenda bajamet e grira ,dhe vajin e ullirit duke i perziere mire .

merret forma dhe i hidhet brenda pak puder talk .Me pas meret masa dhe hidhet ne forme duke e lene qe te ftohet e te mpikset .Kur ta nxjerrim prej formes e vendosim mbi nje cope leter dhe e leme te thahet e te ngurtesohet plotesisht ne nje vend te fresket larg nxehtesise ,por jo ne frigorifer .