Halaman

    Social Items

Hurmat nuk jane te mira vetem per tiroidet ,por ne mjeksine popullore jane shume te perdoreshme dhe per kurimin e anemise .Hurma ka ne perberje  shume celuloze e cila ndihmon ne shuarjen e urise ,pra mund te themi se ato jane te mira dhe per mbajtjen e trupit ne forme pasi japin efektin e ngopjes dhe  mos konsumimin e vakteve  ne menyre te tepruar.Per sa i perket anemise te semuret qe vuajne prej saje duhet te konsumojne te pakten 3 kokrra hurma  rreth nje ore  perpara cdo vakti ngrenie per nje periudhe prej 30 ditesh .Në mjekësinë popullore përdoren pothuajse të gjitha pjesët e bimës, frutat, gjethet, degët, rrënjët etj.
Nje tjeter menyre e konsumimit te hurmes per anemine eshte ajo e berthameve ose ndryshe farave ,te cilat shtypen dhe shtryllen ne centrifuge duke perftuar nje leng ,qe mund ta nxehim pak dhe pastaj ta pime.

Gjithashtu me gjethet  e rrenjet mund te bejme cajra dhe infuze duke i konsumuar disa here ne dite  .

Hurmat: shume te mira dhe per Anemine

Hurmat nuk jane te mira vetem per tiroidet ,por ne mjeksine popullore jane shume te perdoreshme dhe per kurimin e anemise .Hurma ka ne perberje  shume celuloze e cila ndihmon ne shuarjen e urise ,pra mund te themi se ato jane te mira dhe per mbajtjen e trupit ne forme pasi japin efektin e ngopjes dhe  mos konsumimin e vakteve  ne menyre te tepruar.Per sa i perket anemise te semuret qe vuajne prej saje duhet te konsumojne te pakten 3 kokrra hurma  rreth nje ore  perpara cdo vakti ngrenie per nje periudhe prej 30 ditesh .Në mjekësinë popullore përdoren pothuajse të gjitha pjesët e bimës, frutat, gjethet, degët, rrënjët etj.
Nje tjeter menyre e konsumimit te hurmes per anemine eshte ajo e berthameve ose ndryshe farave ,te cilat shtypen dhe shtryllen ne centrifuge duke perftuar nje leng ,qe mund ta nxehim pak dhe pastaj ta pime.

Gjithashtu me gjethet  e rrenjet mund te bejme cajra dhe infuze duke i konsumuar disa here ne dite  .