Halaman

    Social Items

Vazhdojne kerkimet per nje zgjidhje perfundimtare qe mund te dobesoje ankthin e tumoreve ,plage kjo qe ne ditet e sotme paraqet arsyen kryesore te aspetatives te jetes se nje individi.Kesaj rradhe i takon
universitetit te illinois ne sh.b.a te paraqitet me rrezultatet e nje studimi origjinal  te bere dhe te prezantuar ne takimin kombetar te  American Chemical Society .Shkencetaret amerikan kane individualizuar ate qe mund te jete dhe mund te behet si alleati kryesor per te gjithe pacientet e goditur nga semundja e kancerit ,dhe ne vecanti nga melanoma ose tumoret e gjirit ,duke gjetur nje burim ndihme atje ku askush nuk mendon se mund te jete :ne helmin e reptileve dhe te insekteve ,si gjarperinjte grerezat dhe akrepet.Dhe sic dihet te tilla kafshe e insekte nuk jane famoze per te qene miqte me te mire te njeriut :perkundrazi instikti i tyre per vetembrojtje dhe mbijetese i ben ne menyre te tmerrshme armiqsor ,dhe nganjehere vdekjeprures.
Megjithate kerkuesit e universitetit te illinoisit kane arritur te izolojne nje proteine , e cila quhet mellitina ,pikerisht duke filluar nga helmi i grerezave  ,e cila gjendet ne sasi teper modeste tek to .
Domethene shkencetaret  kane qene ne gjendje ta sintetizojne ate ne laborator,duke krijuar nano particela qe ne vazhdim u perdoren si nje test kurues per semundjen e tumorit.Dhe padyshim sic u mendua rrezultatet ishin dukshem inkurajuese :Dhe kjo substance ishte ne gjendje te penetronte ne qelizat kancerogjene ,duke mos prekur ato te mirat .Domethene sic u pa blokonte zhvillimin e mases tumoriale .Sipas shkencetareve amerikan do te duhen akoma 3 deri ne 5 vjet per kompletimin e studimit dhe konfirmimin se nje terapi e tille nuk eshte demtuese per organizmin e njeriut ,por sidoqofte behet fjale per nje hap te vogel te hedhur perpara drejt  kesaj rruge ,si dhe dhenia e nje shprese per pacientet qe luftojne per jeten e tyre .

Helmi i grerezave dhe akrepeve bllokon rritjen tumoriale

Vazhdojne kerkimet per nje zgjidhje perfundimtare qe mund te dobesoje ankthin e tumoreve ,plage kjo qe ne ditet e sotme paraqet arsyen kryesore te aspetatives te jetes se nje individi.Kesaj rradhe i takon
universitetit te illinois ne sh.b.a te paraqitet me rrezultatet e nje studimi origjinal  te bere dhe te prezantuar ne takimin kombetar te  American Chemical Society .Shkencetaret amerikan kane individualizuar ate qe mund te jete dhe mund te behet si alleati kryesor per te gjithe pacientet e goditur nga semundja e kancerit ,dhe ne vecanti nga melanoma ose tumoret e gjirit ,duke gjetur nje burim ndihme atje ku askush nuk mendon se mund te jete :ne helmin e reptileve dhe te insekteve ,si gjarperinjte grerezat dhe akrepet.Dhe sic dihet te tilla kafshe e insekte nuk jane famoze per te qene miqte me te mire te njeriut :perkundrazi instikti i tyre per vetembrojtje dhe mbijetese i ben ne menyre te tmerrshme armiqsor ,dhe nganjehere vdekjeprures.
Megjithate kerkuesit e universitetit te illinoisit kane arritur te izolojne nje proteine , e cila quhet mellitina ,pikerisht duke filluar nga helmi i grerezave  ,e cila gjendet ne sasi teper modeste tek to .
Domethene shkencetaret  kane qene ne gjendje ta sintetizojne ate ne laborator,duke krijuar nano particela qe ne vazhdim u perdoren si nje test kurues per semundjen e tumorit.Dhe padyshim sic u mendua rrezultatet ishin dukshem inkurajuese :Dhe kjo substance ishte ne gjendje te penetronte ne qelizat kancerogjene ,duke mos prekur ato te mirat .Domethene sic u pa blokonte zhvillimin e mases tumoriale .Sipas shkencetareve amerikan do te duhen akoma 3 deri ne 5 vjet per kompletimin e studimit dhe konfirmimin se nje terapi e tille nuk eshte demtuese per organizmin e njeriut ,por sidoqofte behet fjale per nje hap te vogel te hedhur perpara drejt  kesaj rruge ,si dhe dhenia e nje shprese per pacientet qe luftojne per jeten e tyre .