Nje seri kurash natyrale per trajtimin e diabetit

Nje seri kurash natyrale ,qe posedojne te mira kurative te provuara ,jane disponibile per trajtimin e diabetit .Dhe ne vazhdim po paraqesim nje liste te disa opcioneve me te mira :

1) xhinxheri
I njohur per kapacitetin dhe ndihmen qe jep ne rregullimin e nivelit te sheqerit ne gjak . Xhinxheri eshte  i njohur si nje arme e forte ne luften kundra diabetit .Nje studim i 2000 i universitetit te torontos ,per shembull ,ka bere nje zbulim se nje doze e vogel prej tre gramesh nga perberja e xhinxherit ndihmon te reduktoje ne menyre sinjifikative sasine e sheqerit te gjakut ,qe ne menyre tipike verifikohet pas ngrenies se nje vakti te mire karbohidratesh.

Ne menyre te vecante per diabetiket te konsumosh xhinxherin perpara ose pas ngrenies ,mund te ndihmoje ne prodhimin e rrezultateve shume te mira ne kohe te shkurter e te sigurte .
Nje tjeter studim ndjekes i bere ne vitin 2001 tregoi se dozat e xhinxherit edhe duke filluar nga nje gram ishin te mjaftueshme te jepnin te njejtat miresi per nivelet terapeutike .
Dhe ne bazen e dy studimeve te kryera ,kerkuesit i rrekomandojne pacienteve diabetike te marrin nje doze minimale te nje grami xhinxher 40 minuta perpara ngrenies ,per te normalizuar nivelet e sheqerit ne gjak ,sigurisht ne kombinim me nje diete te shendeteshme me baze permbajtje te ulet karbohidratesh e me permbajtje te ulet sheqeri .

 2) Borziloku. 
Gjithashtu i njohur ndryshe  si tulsi ose  borziloku i  shenjtë, bima prej  kohësh eshte  përdorur në të gjithë Azinë Jugore në mjekësinë popullore. Sot, ne ditet e sotme pra  eshte  treguar se borziloku është një rregullator i fuqishëm i glukozës në gjak  dhe si perfundim eshte  njohur si një trajtim  i efekteshem për diabetin. Sipas një studimi të publikuar në Gazetën e Farmacisë Klinike dhe terapeutike, fleta e borzilokut e marre  në sasi të moderuar, mund të çojë në një rënie prej rreth 20 për qind te niveleve të sheqerit në gjak.  Sipas nje tjeter publikimi thuhet se  mënyra më e mirë për të konsumuar borzilok  është në formën e cajit ,domethene e ziere .Eshte e mjaftueshme  të shtoni një lugë çaji gjethe të thata në një gotë me ujë dhe te  pini tri gota çaj në ditë.
3) kanella . 
Kanella është nje kure  shumë më e mire ne  mjekësine popullore  se sa njerëzit  ndoshta mendojnë se është, veçanërisht si një trajtues për nivelet e presionit të gjakut dhe diabetit të parregullt. Ashtu si xhinxheri dhe, kanella ndihmon për të ndryshuar nivelin e sheqerit në gjak gjatë gjithë ditës, sidomos në mes të ngrënies. Siç e kemi parë, kanella në doza terapeutike ndihmon për të ulur nivelet e agjërimit (mos ngrenies )glukozës në gjak dhe për të rritur përgjigjet  per insulinë, në mënyrë efektive për korrigjimin e simptomave të njëjtat  që lidhen me diabetin. " Kanella Jo vetëm që aktivizon enzimat thelbësore në trup, duke stimuluar receptorët në qeliza në mënyrë që ata të përgjigjen në mënyrë më efikase drejt insulinës, por edhe pengon enzimat përgjegjëse për deaktivizimit ..
4) Hudhra e qepa  .
 Keto dy produkte ushqimore permbajne  squfur, sulfur alili propil (APD) dhe diallil disulfur oksid (allicin) qe ndihmojne te ulin nivelet e glukozes ne gjak dhe shtojne sasine e insulines se lire ne trup.Eshte demostruar ne menyre shkencore se permbajtja e qepes jo vetem qe permireson metabolizmin e karbohidrateve ne melci ,por korrigjon dhe perdorimin e insulines ne melci e ne te gjithe trupin .Ne te njejten menyre hudhra qe eshte dhe nje antare e familjes se qepes ndihmon ne normalizimin e presionit te gjakut  dhe nivelet e kolesterolit

loading...