Halaman

    Social Items

Dhimbja e kokes eshte nje problem qe i intereson edhe femijeve .Jo vetem te rriturit mund te jene viktime e migrenes ,por dhe femijet e tyre mund te perjetojne nje gje te tille .Nje bezdi qe mund te jete pak a shume e shpeshte tek femijet duhet patjeter te vihet re nga prindrit .Mbi te gjitha duhet te identifikohet tipi i dhimbjes se kokes ,e cila mund te jete primare ose secondare .E para ka karakter trashegues dhe bazohet ne predispozicionin gjenetik,ndersa tjetra mund te lidhet me cfardo faktori te momentit .


Shkaqet e mundeshme

Disa prej faktorëve të mundshëm mund të jene tilla si vizioni i  dëmtuar i te parit domethene syte , dhimbjet e dhëmbëve dhe të nofullës, traumat, problemet e rrugeve te frymemarrjes , sinusiti apo sindromi i gripit.Dhe  ajo qe eshte  shumë e rëndësishme ne kete rast konsultimi dhe vizita me  pediatrin tuaj për të identifikuar natyrën e problemit .Keshtu qe mjeku pediater mund tju keshilloje pas vizites specifike dhe mbi kurat popullore qe mund te perdorni ne keto raste .

Kurat popullore dhe keshilla te nevojshmeNe trajtimin e dhimbjes se kokes tek femijet ,eshte gjithmone e keshillueshme ne nderhyet ne menyren me pak rradikale te mundeshme  ,sepse dihet se disa zgjidhje qe behen per te rriturit ,mund te rrezultojne teper agresive per me te vegjlit.

 E keshillueshme pa tjeter eshte nje caj prej bimes se kamomiles ,e cila jep efekt rrelaksues e qetesues .Nje menyre tjeter e mundeshme eshte dhe perdorimi i esences se vajit te mentes ,e cila mund te aplikohet ne pak pika duke e ferkuar lelte mbi balle .Nje tjeter rendesi eshte se duhet ti kushtohet rendesi dhe ushqimit.
Nder produktet ushqimore qe duhet te evitohen ne kete rast jane ,cokollatat ,sallamerat e prere ,djathrat e stazhinuar .
Nuk duhet ti lejohet femijes nje aktivitet fizik shume intesiv ,si dhe prindi duhet te sigurohet qe femija kryen nje numer adeguat te oreve te gjumit gjate nates .Gjithashtu duhet te lehtesohet stresi i tepert i cili vjen nga impenjimet e shkolles ose ato sportive si dhe aktiviteteve jashte shkollore.


Dhimbja e kokes tek femijet: keshilla te nevojshme

Dhimbja e kokes eshte nje problem qe i intereson edhe femijeve .Jo vetem te rriturit mund te jene viktime e migrenes ,por dhe femijet e tyre mund te perjetojne nje gje te tille .Nje bezdi qe mund te jete pak a shume e shpeshte tek femijet duhet patjeter te vihet re nga prindrit .Mbi te gjitha duhet te identifikohet tipi i dhimbjes se kokes ,e cila mund te jete primare ose secondare .E para ka karakter trashegues dhe bazohet ne predispozicionin gjenetik,ndersa tjetra mund te lidhet me cfardo faktori te momentit .


Shkaqet e mundeshme

Disa prej faktorëve të mundshëm mund të jene tilla si vizioni i  dëmtuar i te parit domethene syte , dhimbjet e dhëmbëve dhe të nofullës, traumat, problemet e rrugeve te frymemarrjes , sinusiti apo sindromi i gripit.Dhe  ajo qe eshte  shumë e rëndësishme ne kete rast konsultimi dhe vizita me  pediatrin tuaj për të identifikuar natyrën e problemit .Keshtu qe mjeku pediater mund tju keshilloje pas vizites specifike dhe mbi kurat popullore qe mund te perdorni ne keto raste .

Kurat popullore dhe keshilla te nevojshmeNe trajtimin e dhimbjes se kokes tek femijet ,eshte gjithmone e keshillueshme ne nderhyet ne menyren me pak rradikale te mundeshme  ,sepse dihet se disa zgjidhje qe behen per te rriturit ,mund te rrezultojne teper agresive per me te vegjlit.

 E keshillueshme pa tjeter eshte nje caj prej bimes se kamomiles ,e cila jep efekt rrelaksues e qetesues .Nje menyre tjeter e mundeshme eshte dhe perdorimi i esences se vajit te mentes ,e cila mund te aplikohet ne pak pika duke e ferkuar lelte mbi balle .Nje tjeter rendesi eshte se duhet ti kushtohet rendesi dhe ushqimit.
Nder produktet ushqimore qe duhet te evitohen ne kete rast jane ,cokollatat ,sallamerat e prere ,djathrat e stazhinuar .
Nuk duhet ti lejohet femijes nje aktivitet fizik shume intesiv ,si dhe prindi duhet te sigurohet qe femija kryen nje numer adeguat te oreve te gjumit gjate nates .Gjithashtu duhet te lehtesohet stresi i tepert i cili vjen nga impenjimet e shkolles ose ato sportive si dhe aktiviteteve jashte shkollore.