Halaman

    Social Items

Depresioni eshte nje semundje kronike qe godet te pakten 6% te popullsise boterore ,dhe ne menyre te vecante grate si dhe banoret qe gjenden te lokalizuar ne qytetet e medha ,kategori keto njerzish qe shpesh  jane te nenshtruar nje mbi ngarkese stresi.

Nuk eshte per tu habitur ,ne fakt se ka nje shtim te numrit te konsumatoreve te antidepresiveve dhe ansiolitikeve (ilace per njerezit qe kane ankth).
Por egzistojne per fat te mire kura popullore dhe alternative qe mund te ndihmojne te luftohet kjo e keqe e erret .Perpara se gjithash ajo qe duhet bere eshte menyra e te ushqyerit .
Le te shikojme se cilat jane ushqimet e keshillueshme per kete rast :
-Karbohidratet :dhe mbi te gjitha llojet e dritherave integrale te cilat lehtesojne sintezen e serotonines ,(neuro transmetuesi qe rregullon humorin dhe gjendjen shpirterore ).
- Dhe perimet bashke me familjen e fasuleve  jane miqte e serotonines .
- Peshku : eshte e preferueshme konsumimi i te pakten 3 hereve ne jave dhe kryesisht ai i salmonit ,e i merlucit. 
-Proteinat :vegjetalet si soia fasulet ose mishi i bardhe ,japin energji .
-Farat e lirit si dhe arrat : nje alternative e efekteshme e embelsirave te cilat jane te pasura me yndyrna si dhe intoksikojne organizmin duke na munduar .
Pra ato qe na duhet te evitojme ne keto raste jane sheqererat ,produktet me permbajtje kafeine dhe alkoli .

Depresioni :keshilla praktike ,cfare duhet te konsumojme per rregullimin e humorit

Depresioni eshte nje semundje kronike qe godet te pakten 6% te popullsise boterore ,dhe ne menyre te vecante grate si dhe banoret qe gjenden te lokalizuar ne qytetet e medha ,kategori keto njerzish qe shpesh  jane te nenshtruar nje mbi ngarkese stresi.

Nuk eshte per tu habitur ,ne fakt se ka nje shtim te numrit te konsumatoreve te antidepresiveve dhe ansiolitikeve (ilace per njerezit qe kane ankth).
Por egzistojne per fat te mire kura popullore dhe alternative qe mund te ndihmojne te luftohet kjo e keqe e erret .Perpara se gjithash ajo qe duhet bere eshte menyra e te ushqyerit .
Le te shikojme se cilat jane ushqimet e keshillueshme per kete rast :
-Karbohidratet :dhe mbi te gjitha llojet e dritherave integrale te cilat lehtesojne sintezen e serotonines ,(neuro transmetuesi qe rregullon humorin dhe gjendjen shpirterore ).
- Dhe perimet bashke me familjen e fasuleve  jane miqte e serotonines .
- Peshku : eshte e preferueshme konsumimi i te pakten 3 hereve ne jave dhe kryesisht ai i salmonit ,e i merlucit. 
-Proteinat :vegjetalet si soia fasulet ose mishi i bardhe ,japin energji .
-Farat e lirit si dhe arrat : nje alternative e efekteshme e embelsirave te cilat jane te pasura me yndyrna si dhe intoksikojne organizmin duke na munduar .
Pra ato qe na duhet te evitojme ne keto raste jane sheqererat ,produktet me permbajtje kafeine dhe alkoli .