Halaman

    Social Items

Nëse vuani nga pagjumësia, ose nëse 

mendimet e shumta, ndonjëherë nuk ju lënë që

 të flini, provoni të hani diçka. 

Ngrënia e ushqimeve të duhura në momentin e

 duhur mund t’ju ndihmojë të kapërceni vështirësitë e

 gjumit.

 Duke ngrënë disa lloje ushqimesh në vend të 

përdorimit të ilaçeve është sigurisht një zgjedhje më

 e shëndetshme, por edhe shumë e shijshme për të

 bërë një gjumë të qetë! Le të shohim atëherë se cilat

 janë pesë ushqimet të cilat duhet t’i hani me 

afrimine mbrëmjes.

Produktet e qumështit

Qumështi, djathërat dhe të gjitha produktet e 


qumështit në përgjithësi janë burime të pasura me 

triptofan, një aminoacid i shkëlqyer dhe i sigurt për të

 nxitur gjumin. Kosi, qumështi dhe produkte të tjera

 të pasura me kalcium ndihmojnë trurin që të përdorë

 triptofanin. Kërkime të shumta kanë zbuluar se 

mungesa e kalciumit në regjimin tonë të përditshëm

 ushqimor mund të shkaktojë shqetësime të 

vazhdueshme të gjumit.

Ushqimet qe ju lejojne nje gjume te qete

Nëse vuani nga pagjumësia, ose nëse 

mendimet e shumta, ndonjëherë nuk ju lënë që

 të flini, provoni të hani diçka. 

Ngrënia e ushqimeve të duhura në momentin e

 duhur mund t’ju ndihmojë të kapërceni vështirësitë e

 gjumit.

 Duke ngrënë disa lloje ushqimesh në vend të 

përdorimit të ilaçeve është sigurisht një zgjedhje më

 e shëndetshme, por edhe shumë e shijshme për të

 bërë një gjumë të qetë! Le të shohim atëherë se cilat

 janë pesë ushqimet të cilat duhet t’i hani me 

afrimine mbrëmjes.

Produktet e qumështit

Qumështi, djathërat dhe të gjitha produktet e 


qumështit në përgjithësi janë burime të pasura me 

triptofan, një aminoacid i shkëlqyer dhe i sigurt për të

 nxitur gjumin. Kosi, qumështi dhe produkte të tjera

 të pasura me kalcium ndihmojnë trurin që të përdorë

 triptofanin. Kërkime të shumta kanë zbuluar se 

mungesa e kalciumit në regjimin tonë të përditshëm

 ushqimor mund të shkaktojë shqetësime të 

vazhdueshme të gjumit.