Kura popullore bimore per ulceren

Lule basani

eshte nje nga 


bimet me te 

rendesishme 

qe rekomandohet

 për kurimin e

ulceres 

ne stomak. 

Çaji i perfituar nga


 zierja e kesaj

 bime ne 

 nje perzierje me

 vajin e ullirit, lihet

 per rreth 40 dite

 ne nje ene prej 

qelqi. Kur kjo mase te marre nje ngjyre te

 kuqerremte, atehere mund te perdoret. 

Masa e krijuar ne forme kremi mund te perdoret cdo 


mengjes derisa ajo te jape rezultatin e deshiruar.

Hudhra


ka veti dezinfektuese. Hudhra mund te konsumohet e

 gatuar, e njome, por edhe e thate. Ne rastet kur ajo

 gatuhet, mundesisht jo shume e bute, por me e mira

 do ishte te skuqet fare pak per te mos i humbur

 vlerat e saj. 

Perzierja e majdanozit, Gremit dhe Mustaqeve te 


Misrit.

Lengu i perftuar nga keto bime pihet per 5-6 dite. Pas
 

kesaj perzihet nje luge piper i zi i bluar, 1luge sheqer

, pak kine e shtypur dhe vezë e rrahur. 

Me kete perzierje behen hape, te cilat pihen nga 3 ne


 dite. Edhe ky mjekim perseritet per 6 dite radhazi.
loading...