Proteinat qe i nevojiten njeriut

Proteinat ditore  qe i nevojiten trupit te njeriut varen nga  pesha trupore e secilit prej nesh ,dhe sipas llogaritjeve nevojitet 0.8-0.9 gram per kilogram peshe trupore.Dhe per ata me fizik me te shendeteshem sic jane ata te bodybuilding mund te nevojitet 1.5-2 gram per kilogram ne dite. Ketu po paraqisim tabelen e proteinave qe duhen marre ne nje dite sipas peshes trupore 

Pesha 45 kg 81 gram ne dite

pesha 50 kg 90 gram ne dite
pesha 55 kg 99 gram ne dite
pesha 60 kg 108 gram ne dite
pesha 65 kg 117 gram ne dite
pesha 70kg 126 gram ne dite
pesha 75 kg 135 gram ne dite
pesha 80 kg 144 gram ne dite 
pesha 85 kg 153 gram ne dite 
pesha 90 kg 162 gram ne dite

Keto nevoja per proteina  ndryshojne sipas moshes dhe gjinise ,pershembull grate kane me pak nevoje per keto proteina sepse masa muskulore e tyre eshte me e vogel  . Keto nevoja trupi i njeriut i permbush duke konsumuar ushqim me origjine kafshesh ose bimesh te pasura me proteina
loading...