loading...

Hithra ne mjeksine populloreHithra  ndihmon dhe lufton  dhimbjet  e kyçeve ( si reumatizmat ), dhimbjet  e  mesit, dhimbjet  e nervit shiatik. Ajo është përdorur për problemet e mëlçisë dhe veshkave dhe ndihmon gjithashtu për të luftuar gurët në rrugët urinare. 
Për këto arsye, përdoreni këtë bimë në formën e çajit ose si ekstrakt të freskët bimore. Kundër dhimbjeve inflamatore (reumatizma), provoni atë ta vendosni si gjethe: merrni gjethe të freskëta dhe përziejini me baltë të gjelbër, vendosini ato në zonën që ju dhemb për rreth 30 minuta. 
Ai gjithashtu ka edhe veti kundër infeksioneve për problemet e gojës (ulcera) dhe infeksionet në fyt (grykët), gargarë me bazë të hithrës mund të jenë një zgjidhje. Për përdorim të jashtëm, aplikoni një locion, i cili është një aleat i zgjedhjes kundër puçrrave të fytyrës dhe ekzemave.
Për meshkujt, hithra rekomandohet për përdorim kundër hipotrepisë së prostatës.
Së fundi, një këshillë për nënat e reja që i japin gji foshnjave të tyre: hithra është një bimë që stimulon prodhimin e qumështit.
loading...