Dhimbja e kokes sipas metodes kineze largohet me ane te pikes "HOKU"

Nga studimet e bera  u verejt se kinezet besojne se cdo semundje ose dhimbje  ne trup vjen si rrjedhoje i crregullimit te gjendrave te energjise se trupit .Nje nga pikat qe sherben per te ndaluar dhimbjen e kokes eshte ajo e ashtequajtura sipas kinezeve pika "hoku" e cila gjendet e pozicionuar  ne pjesen e siperme te dores mes gishtit tregues e atij te madh, ndryshe polici.Shtypja mbi ate pike  (sipas figures )ndihmon ne kalimin e dhimbjes se kokes .

Si mund ta gjeni kete pike ne doren tuaj 
duke bashkuar dy gishtat me njeri tjetrin dhe pika qe quhet HOKU gjendet ne vendin ku duket muskuli

Si ta praktikoni kete metode 
Pasi gjendet pika HOKU me doren tjeter ushtrohet trysni dhe shtypet me ndihmen e gishtit te madh dhe nga poshte me ndihmen e gishtit tregues ,ne menyre qe shtypja te drejtohet drejt gishtit te madh .Praktikojeni kete menyre per rreth nje minute dhe pastaj nderroni doren 
loading...