Tumori ne gji ;parandalimi fillon nga nje menyre korrekte e te jetuarit

Tumori ne gji: sekreti per te shmangur ate qe tashme definizohet si e keqja e shekullit .Dhe ajo qe duhet bere eshte nje gje shume e thjeshte : te ndjekesh nje stil korrekt per jeten .Dhe ajo qe do te thote dhe qe eshte primare adoptimi i nje diete te mire si dhe praktikimi i nje aktiviteti fizik.
Argumenta te thjeshte qe mund te ndihmojne  ne uljen e nivelit dhe reduktimin e semundjes se tumorit ne gji deri ne 42% ben te ditur nje studim i kerkimeve boterore te kancerit  ne mbreterine e bashkuar ne te cilen thuhet se te pakten 20 mije gra goditen nga kjo semundje e tmershme  cdo vit .
Por cfare nenkuptojme me nje diete te shendeteshme ”? Flasim per menyren e te ushqyerit :limitimi ne minimumin e mundur  te yndyrnave (mbi te gjitha ato me origjine kafshesh) , sheqererat ,kriperat ,konsumimin e alkolit ,dhe natyrisht te eliminohet vesi i keq i duhanit .
Nder te tjera e rendesishme eshte dhe praktikimi i nje aktiviteti fizik ,qe mund te sinjifikoje thjesht dhe nje shetitje prej me teper se 30 minutash ne dite,perdorimi i bicikletes etj.. .
Keshilla keto te mira qe ndihmojne ne parandalimin e semundjes se tumorit ne gji .Por vleresohet fakti se nje stil dhe menyre jetese si nga ana e alimentimit e ajo fizike  mund te kontriboje ne parandalimin e rreth nje te tretes se tumoreve ne pergjithesi .
loading...