Te mirat e kafese


Për të shfrytezuar sa me mire  te mirat e e kafese  eshte e 

keshillueshme pirja e saje ne kohen e duhur e ne momentin

 e duhur  :

-Kafeja e mengjesit sapo zgjohesh  , stimulon veshkat dhe

lehtëson ' eleminimin  e mbeturinave

- Pas dreke ajo lehteson  tretjen dhe ul sensin  e të qenët i

 përgjumur

- Në  mbasdite  stimulon renien e energjisë  se trupit

- Pas darke  ndihmon ata të cilët duhet të vazhdojnë të

 punojnë , sepse kjo gje  lehtëson koncentrimin .

Kafeja përveç stimulimit  te metabolizmit gjithashtu vepron

 në fusha të tjera :

me pesë gram  kafeinë ,dhe thjesht  një ekspres stimulohet

 sistemi nervor qendror për rreth dy orë , rizgjon fakultetet 

mendore , rrit kujtesën dhe përqendrimin , largon

  pergjumjen . Dhe në qoftë se lodhja dhe apatia janë  shkak

 i një depresioni të lehtë nje kafe e mire ndihmon , se ajo 

përmirëson  ekuilibrin emocional .

Sjell perfitime e te mira dhe per ke ushtron dhe merret me

  sport , sepse ajo rrit zgjerimin e ventilimin e bronkeve dhe 

pulmoneve , stimulon përqendrimin e muskujve , redukton

 lodhjen dhe rrit koordinimin e lëvizjes . Për këtë arsye

 rekomandohet veçanërisht për atletët që praktikojnë

 ushtrimet e rrezistences .

ndihmon tretjen , stimulon sekretimin e  lëngjeve 

te stomakut .

Ngadalëson plakjen " dhe ndihmon në parandalimin e

 kancerit se ajo përmban substanca anti - mutagjene

 ( polyphenols ) që nuk  shkatërrohen nga pjekja (djegja)

 dhe të cilat mbrojnë qelizat duke ngadalësuar degjenerimin 

e tyre  .

    loading...