Perdorimi dhe te mirat e ullirit

Pema e ullirit është një

 pemë me gjelbërim të 

përjetshëm që rritet 

pothuajse kudo në Mesdhe

 dhe mund të arrije nje

 lartesi  deri në 13 metra e 

gjatë .Gjethet e saj kane 

veti febrifughe ( qe  ulin temperaturen

 ) , astringente , antiseptike dhe hypoglycemike . Ato 

gjithashtu kanë veprim hipotensive , dhe nën mbikëqyrje

 mjekësore , mund të përdoren në trajtimin kunder " 

hipertensionit .

Për përdorim të jashtëm perdoret ne rastet e

 cikatriceve dhe plagëve të vogla  si dhe zbusin plaget e  e 

irrituara  .Frytet shumë te ushqyeshme e me shume  kalori 

dhe pak laksativ , janë të dobishme per kapsllëkun dhe 

sëmundjet e mëlçisë  .Gjithashtu  është një pastrues dhe  

zbutës  : një lugë gjelle vaj ulliri në mëngjes 

është një kurë e mirë për ata qe vuajne nga  majasëlli .

Gjithashtu mund te konsiderohet  një vaj i mirë plazhi i cili  ,

 lehtëson skuqjen nga dielli, si dhe  dhe lufton humbjen e

 flokëve .


Nessun commento

BEJ NJE KOMENT ,KJO DO TE SJELLE PERMIRESIMIN E SHERBIMIT TONE

loading...