loading...

Kure e keshilla per eren e keqe te gojes (halitosis)

" Era  e keqe e gojes ( ose ndryshe halitosis) është një çrregullim për ata që e kanë dhe për ata që duhet ta durojnë kete  erë .
Shkaku i halitosis në shumicën e rasteve është në përgjithësi për shkak të higjienës orale , probleme me mishrat , dhe grimcave të ushqimit që kanë mbetur në zgavrën e gojës dhe qe dekompozohen .

Çfarë duhet të bëni për të rregulluar këtë problem të rëndë në kete fushë ? Para së gjithash keshilla e lehtë dhe e  mjaftueshme për të respektuar rregullat e higjienës personale .

Trajtimin e higjienës orale . Kjo do të thotë që të lahen dhëmbët tuaj disa herë gjatë ditës dhe sidomos pas çdo vakti ngrenie  . Gjithmonë përdorni pe për të pastruar dhëmbët për të hequr çdo ushqim të mbetur në goje  në mënyrë që te eleminoni  aromat e pakëndshme .
 Per higjienën e gjuhës .
Ka , në shitje  , furca për dhëmbë me pjesen  mbrapa formuar posaçërisht për pastrimin e gjuhës .

Shpëlaje gojën me  dizinfektues për tere  zgavrën e  gojës .
Ju mund ti bleni ato në farmaci ose supermarket dhe ato duhet të përdoren pasi të lahen dhëmbët tuaj .

Pini shumë ujë . Një gojë e thatë është një vend tërheqës për të gjitha bakteret që janë baza e shumica e problemeve të halitosis . Pra,  mbajeni atë te  hidratuar  mirë , për të mos favorizuar    të paktën përhapjen e eres se keqe .

Ndalohet pirja e duhanit . Pirja e duhanit ben keq për shëndetin tuaj, si dhe eshte një armik për ata që vuajnë nga halitosis

Kurat  natuarle
perzierje lengjesh   ,nga ajo e  koperit  dhe glikanco

glikanco                                           komponentet:
125 gram liguirizia në rrënjë , 60 gram fara kopër , 60 gram glikanco (Pimpinella anisum).

përgatitje:
 Përzieni të tërën në një litër verë  të bardhë për dhjetë ditë . Pas kësaj periudhe , filtrojeni 


                                       liguirizia


 dhe nga kjo merrni një lugë çaji para ngrënies dhe dy pas çdo vakti .

Nje tjeter Infuzion prej bimes se livandos , sherebeles dhe nenexhikut
komponentet
3 g sherebele , 3 g nenexhik , 3 g nga ajo e livandos

përgatitja
Bluani , dhe përziejeni  duke e vene  për rreth dhjetë minuta në 120 ml ujë të valuar  dhe  përdoreni për te shperlare gojen  .
loading...