Kura popullore kundra zbokthit

Zbokthi është një patologji e lekures se kokes , e cila vjen në formë te bardhë dhe të thate në rrenjen  e flokëve . Një pengesë  e bezdisëshme dhe aspak e këndshme . Këtu më poshtë ju do të gjeni këshilla dhe kura natyrale për të luftuar zbokthin .


Ngjyrosje kundër zbokthit me  rigon dhe hithra
Përgatisni produktin duke futur  50 gram gjethe dhe lule të thata  të rigonit së bashku me 50 gram gjethe të thata nga hithra në një litër  alkool  60 gradësh për 15 ditë , duke e vendosur  enën në diell.
filtrojeni dhe perdoreni permbajtjen   2 herë në ditë nga dy lugë duke e holluar me pak ujë .

Zierje me bimen e  trumzës
Përgatitni  një zierje duke vluar trumzë te  bollshme e të freskët ose ne te kundert  ato mund te jene dhe te thata, në një litër ujë për rreth dhjetë minuta . filtrojeni ate dhe perdoreni pas larjes me shampo ,si nje larje përfundimtare.

leng me hithra
Vendosni   të njomen 200 g të bimëve të freskëta të hithres në një liter të uje për  rreth 8 orë . Pastaj  merren dhe shtryllen gjethet ne menyre qe ti marrim komplet ngjyren jeshile qe ajo ka .
Përdoreni lëngun per të masazhuar kokën dhe duke  shpëlare flokët si larje perfundimtare .
Nëse ju nuk dispononi" hithër të freskët, mund ta pergatisni ate me hither te thate duke  vluar 60 gram  në një liter  uje për 10 minuta . Filtrojeni ,duke e  shtrydhur , dhe me pas aplikohet mbi  flokë pas larjes me shampo  .
loading...