Ja perse mashkulli fle mbas te berit seks

Sa e sa here femrat pyesin se perse mashkulli  fle mbas te berit sek ?Pergjigja eshte shkencore ,kjo ndodh sepse  eshte nje nevoje fiziologjike . Ai pasi ka bere seks ,ka vetem deshire te flere, pohojne grate duke leshuar ofeza  per meshkujt se jane egoiste te pa edukate  e siperfaqesore.Por nuk eshte ceshtje edukimi ose egoizmi ,por eshte thjesht nje proces fiziologjik thone shkencetaret .

Èshte gjithmone nje argument i gjalle diskutimesh  ne cift ,mbas seksit mashkulli
zgjedh rrugen e qetesise ,kthehet nga ana tjeter dhe fle . Ne te kundert femra deshiron te flase ,dhe te vazhdoje kokolimet  per te zgjatur ndjesine  e kenaqesise gjate raportit qe kaloi.
Duket se mund te jete nje spjegim qe mund te sqaroje njehere e pergjithmone  idene se perse mashkulli  flen mbas te berit seks  .Per te ndihmuar zoterinjte meshkuj ka menduar nje studim shkencor i universitetit te Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale   ne te cilin spjegohet  se eshte nje ceshtje truri ,domethene raporti seksual i e meshkujve eshte projektuar ne nje menyre te tille te ndizet nga deshira seksuale shpejt te kryeje mardhenien e me pas te shuhet e te fiket ne heshtje ,qe ne fakt sic u tha me lart per ate eshte vertete nje nevoje qe duhet te realizoje .

Ne mbeshtetje te kesj teze jane rezultatet e nje serie te tere eksperimentesh te bera nga neuro shkencetari  Serge Stoleru qe me koleget e insitutit analizuan aktivitetin e trurit te mashkullit perpara e gjate orgazmes . Keshtu qe kane zbuluar se mbasi kane bere seks ,levorja (lekura) cerebrale peson nje erresim black out ,pra fiket e shuhet . Gjithashtu dhe dy zona te tjera  shtese diku ne tru  dizaktivojne deshiren seksuale te trurit dhe nuk arrijne qe te vijne impulset e nevojeshme duke sjelle mos deshire te metejshme .
Ajo qe duhet thene shpjegon  Serge Stoleru nje tjeter faktor qe i krijon nevojen meshkujve qe te flene mbas raportit seksual eshte dhe bashkpunimi i dy substancave kimike qe bejne pjese ne orgazmen mashkullore sic eshte ossitocina e  serotonina.
Keto eksperimente japin shintilat e para per sa i perket asaj qe ndodh ne tru  pergjate orgazmes . Mbasi meshkujt kalojne orgazmen zakonisht shihet nje periudhe ftohje ne te cilen nuk mund te eksitohen. Nersa per grate (femrat)duket se eshte ndryshe ato nuk e ndjejne nevojen e nje periulle shtyrje  dhe si rezultat mund te kerkojne me teper nga partneri kur ata kerkojne nje periudhe pushimi .
Femrat  e meshkujt  edhe nje here tjeter domostrojne se jane dy planete te ndryshme,pasi mashkulli kerkon te pushoje e te flere ,pasi eshte fiziku i tij ai qe e kerkon ,femra ka tendencen  e te jetuarit momentet e para te aktit seksual .Ne fakt  me njeri tjetrin si femrat e meshkujt duhet te arrijne nje kompromis te drejte dhe per sa mundet.
loading...