Hidroterapia kundra stresit

Trupi i njeriut është i përbërë nga 70%  me ujë , i njëjti raport që ekziston midis deteve dhe tokës . Si në tokë ,ashtu dhe në  e trupit njeriut uji  është i shpërndarë përgjatë kanaleve të gjakut ( " sistemi i  qarkullimit të gjakut ) dhe pastaj mlidhet ( në veshka , fshikëz dhe sistemin limfatik ) . Uji është një ndërmjetës i madh : në " Trupin e njeriut, rregullon shkëmbimet midis mjedisit të brendshëm dhe të jashtëm dhe është shumë i hapur për ndryshimet e temperaturës , per kete arsye trupi djersit  kur është e nxehtë .

" Uji është elementi që ka fuqinë për të absorbuar stresin emocional dhe per të pastruar  ' trupin nga stresi mbetur .
Rrugët e ' ujit janë të shumta : ju mund të rifreskoheni me një dush të ftohtë apo të pushoni në ujërat termale . Ju mund të notoni  dhe të bëni gjimnastikë ne uje në pishinë , duke lëvizur në mungesen e  gravitetit  zero ose gati kështu , ose të shpërndani toksinen në " banjat me avull , të gjitha mjetet juridike jashtëzakonisht efektive për të rifituar mirqenien e trupit .

 Hidroterapia kunder stresit
Shkenca e trajtimit me ujë , e krijuar në shekullin e kaluar nga ' Abbot Sebastian Kneipp , ka rreth  700 teknika: banja të plotë dhe të pjesshme në shkallë të ndryshme të temperaturës dhe pjesë të ndryshme të trupit .
Parimi i " hidroterapise është të inkurajojë ' vetë- shërimin me ane te stimujve termike dhe mekanike të ' ujit .
Efektet janë të ndryshme : si per shembull aktivizimi i gjakut dhe qarkullimi limfatik ,sherben gjithashtu per të balancuar sistemin nervor , detoxification .
Ja se si funksionon :
- Uji i  të ftohte ,tonifikon por procesi duhet te jete i shkurter e duhet të aplikohet në lëkurë  te nxehtë
-" Uji i ngrohtë relakson , por në qoftë se  kalon një temperaturë të caktuar krijon nje lodhje fizike .
- Alternativa me ujë të nxehtë dhe të ftohtë është ideale për të hequr tensionin dhe të forcoje  'trupin e organizmin ne pergjithesi  .
loading...