Halaman

    Social Items


Kripe kokerr madhe kunder dhimbjeve reumatizmale e 

muskulare: cfar hyn ketu kripa  kokerr madhe dhe dhimbjet 

muscolare  ?

 aplikim i kripes se nxehte ,mbi pjesen e dhimbjes e
 cila terheq gjithe te keqen te themi  ne vetevete ,dhe ben te zhduke ne menyre te magjishme 
aty ku  dhemb . 
Ja se si behet:

Ne baze te siperfaqes qe duam te trajtojme vendosim ne nje ene 1/2 kg kripe me koker te 
madhe .
E vendosim ate mbi flake te larte deri sa te behet e nxehte ,dhe fillon e kercet sikur te jene
 kokoshka gjithashtu ajo leshon nje arome nga ajo e jodit dhe ben mire gjithashtu dhe te thithet
 avulli i saj pasi sic e thame ka permbajtje jodi .
Pas mberritjes se temperatures se deshiruar ,(sidoqofte sa me e nxehte te jete aq me mire
 ben) vendoseni ate ne nje rrobe te pambukte e mbeshtjelle dy tri here qe te mos digjemi dhe e
 vendosim ne vendin e dhimbjes .Lereni ate te veproje deri sa te ftohet ,nese eshte e 
nevojshme mund te rihidhet ne ene per ta ngrohur perseri .Kujdes gjate aplikimit eshte mire te
 vendoset siper rrobave per te evituar ndonje djegie te mundeshme te lekures dhe dale nga
 dale ndersa ftohet heqim shtresat e rrobave .Do te shihni se dhimbja do te zhduket, sigurisht jo
 pergjithmone  pasi duhet dhe terapia e duhur mjeksore per tipe te ndryshme patologjish  .Kjo 
metode perdoret per dhimbjet e shpines atyre te muskujve mund te perdoret per patologjite e
 ftohjes pasi jodi ndihmon per zhbllokimin e rrugeve te frymemarrjes dhe shkrirjen e katarrit 
(gelbazes) ,terheqje muskujsh  etj.

Dhimbja e shpines e ftohjet kure me kripe kokerr madhe


Kripe kokerr madhe kunder dhimbjeve reumatizmale e 

muskulare: cfar hyn ketu kripa  kokerr madhe dhe dhimbjet 

muscolare  ?

 aplikim i kripes se nxehte ,mbi pjesen e dhimbjes e
 cila terheq gjithe te keqen te themi  ne vetevete ,dhe ben te zhduke ne menyre te magjishme 
aty ku  dhemb . 
Ja se si behet:

Ne baze te siperfaqes qe duam te trajtojme vendosim ne nje ene 1/2 kg kripe me koker te 
madhe .
E vendosim ate mbi flake te larte deri sa te behet e nxehte ,dhe fillon e kercet sikur te jene
 kokoshka gjithashtu ajo leshon nje arome nga ajo e jodit dhe ben mire gjithashtu dhe te thithet
 avulli i saj pasi sic e thame ka permbajtje jodi .
Pas mberritjes se temperatures se deshiruar ,(sidoqofte sa me e nxehte te jete aq me mire
 ben) vendoseni ate ne nje rrobe te pambukte e mbeshtjelle dy tri here qe te mos digjemi dhe e
 vendosim ne vendin e dhimbjes .Lereni ate te veproje deri sa te ftohet ,nese eshte e 
nevojshme mund te rihidhet ne ene per ta ngrohur perseri .Kujdes gjate aplikimit eshte mire te
 vendoset siper rrobave per te evituar ndonje djegie te mundeshme te lekures dhe dale nga
 dale ndersa ftohet heqim shtresat e rrobave .Do te shihni se dhimbja do te zhduket, sigurisht jo
 pergjithmone  pasi duhet dhe terapia e duhur mjeksore per tipe te ndryshme patologjish  .Kjo 
metode perdoret per dhimbjet e shpines atyre te muskujve mund te perdoret per patologjite e
 ftohjes pasi jodi ndihmon per zhbllokimin e rrugeve te frymemarrjes dhe shkrirjen e katarrit 
(gelbazes) ,terheqje muskujsh  etj.