Dhimbja e fytit dhe cfare duhet bere


Një nga gjërat e para që  bëhet për të lehtësuar simptomat e dhimbjes  së fytit eshte dhe duhet  ulur temperatura e brendshme ne shtepi si dhe te behet  lagështimi (umidifikimi ) i ' ajrit . Ju duhet të shmangni pirjen e duhanit në  kushtet e shtëpise si dhe te behet  ajrosja e saj   për të larguar  mikrobet , pini shumë lëngje dhe zgjidhni
ushqime  te lengeshme per te konsumuar  .
Propolisi mund të jetë nje  ndihmë e madhe : eshte kundra baktereve , kundra virozave ky produkt  prodhohet  nga bletët për të mbrojtur qelizat e tyre nga patogjen  te mjedisit të jashtëm . Ajo qe mund te perdoret ne rastet kur kemi dhimbje fyti  mund te gjendet ne formen e sprait me përqendrime të larta , hidro - alkolike ,si dhe nje tjeter lloj eshte ajo  hidro-glicerike pa alkool ,qe eshte dhe  më të përshtatshme për fëmijët , me karamele dhe ekstrakt të standardizuar të në kapsula . Në çdo rast  është gjithmonë e këshillueshme që të kërkoni këshilla nga farmacisti per dozën dhe kohezgjatjen  sidomos ne rastet e shtatzanise  dhe ne rastet e  hipersensitivitetit  individual .
Ajo mund te shoqerohet me bimen e trumzes e cila eshte stimuluese e sistemit imunitar  , fluidifikues i mykut ,si dhe ne kohe te shkurter eshte ne gjendje te  heqe inflamacionin  ne fyt e ne rruget e frymemarrjes  . 
loading...