Halaman

    Social Items


Acerola frut i amerikes se jugut ,eshte vertete nje koncentrat i vitamines C.Duket sikur te jete nje qershi , ne brendesi eshte e ndare ne copeza me shije lehtesisht te tharte dhe nje concentrim drejt vitamines C 
.Perfundimisht mund te themi se eshte shume me teper  per nga permbajtja vitaminoze se portokalli e se sa kiwi.100 gram acerola permbajne mesatarisht rreth 1700-2100 mg te vitamines C dhe e krahasuar me portokallin qe mesatarisht ka 50  mg per 100 gram,acerola permban nga34 deri 42 here me shume.Pervec vitamines C acerola permban elemente si ai i kalciumit, hekurit, magnezit,fosforit,vitamines A,asaj B6,provitamines A. Keshillohet ne rastet e semundjeve te ftohjes,laringiteve, bonkiteve,mungeses se vitaminave, diarres, lufton gjakrrjedhjen e gjakosjen e dhembeve . Eshte e domozdoshme per ata qe pine duhan, sepse cigarja djeg sasi te konsiderueshme vitamine C .Gjendet ne treg ose farmaci ne forme pluhuri ose sukoje (lengu) doza e perditeshme shkon 5 deri ne 7 mg per kilogram peshe trupore .Nuk eshte shume e keshillueshme per ata qe vuajne nga aciditeti gastrik ose kalkolet renale 

Vitamina C natyrale


Acerola frut i amerikes se jugut ,eshte vertete nje koncentrat i vitamines C.Duket sikur te jete nje qershi , ne brendesi eshte e ndare ne copeza me shije lehtesisht te tharte dhe nje concentrim drejt vitamines C 
.Perfundimisht mund te themi se eshte shume me teper  per nga permbajtja vitaminoze se portokalli e se sa kiwi.100 gram acerola permbajne mesatarisht rreth 1700-2100 mg te vitamines C dhe e krahasuar me portokallin qe mesatarisht ka 50  mg per 100 gram,acerola permban nga34 deri 42 here me shume.Pervec vitamines C acerola permban elemente si ai i kalciumit, hekurit, magnezit,fosforit,vitamines A,asaj B6,provitamines A. Keshillohet ne rastet e semundjeve te ftohjes,laringiteve, bonkiteve,mungeses se vitaminave, diarres, lufton gjakrrjedhjen e gjakosjen e dhembeve . Eshte e domozdoshme per ata qe pine duhan, sepse cigarja djeg sasi te konsiderueshme vitamine C .Gjendet ne treg ose farmaci ne forme pluhuri ose sukoje (lengu) doza e perditeshme shkon 5 deri ne 7 mg per kilogram peshe trupore .Nuk eshte shume e keshillueshme per ata qe vuajne nga aciditeti gastrik ose kalkolet renale