Vaji i limonit i bere ne kushtet e shtepise


Per te pasur gjithe vitin profumin e limonit ne doren

 tuaj dhe te bere vete  , krijoni nje vaj nga ai i 

limonit ne kushtet e shtepise qe mund te perdoret sa

 here qe duam ne periudhen e veres !


Ajo qe nevojitet jane 6 kokrra limon , nje ene prej

 500ml me mbydhje hermetike dhe te izoluar 200 ml

 vaj ulliri ,dhe gjithashtu 200 ml vaj bajamesh.

Merren limonat dhe pritet lekura  lekuren e presim ne

copeza te vogla dhe e fusim te

piqet ne furre per rreth 3 ore ne nje temperature 50

 gradesh .Pasi i nxjerrim nga furra i hedhim ne enen

 prej 500 ml,i mbulojme me vajret e bajames e ate te

 ullirit :me pas mbyllen e  vendosen ne nje vend te 

thate e te erret per nje periudhe prej 50 ditesh, duke 

u kujdesur gjate kesaj kohe qe here pas here te 

levizim e tundim masen e krijuar brenda ne ene.Pas 

kesaj periudhe te gjate pritje ,kur hapen shtryllen 

copezat e limonit dhe kullohet e gjithe masa ne nje 

cope garze te paster. -Mund ti vendosim ne shishe te 

vogla  qe kane dhe pikatore ,ne menyre qe mund ti 

perdorim me sistem pikash sa here qe deshirojme .


loading...