Ushqimi me qumesht gjiri redukton obezitetin infantil

Obeziteti infantil eshte nje nga problemet e shekullit, menyra e te ushqyerit ne menyre te gabuar ,e stili i jetes jo i  rregullt sjellin fenomene gjithmone e me teper tek femijet qe nga fillimet e para te jetes se tyre , kane kile te teperta ,dhe se nuk kurohen ne kohen e duhur do te perballen me nje jete te veshtire ,dhe me probleme reale nga ana e shendetit .Obeziteti tashme eshte transformuar ne nje patologji per cdo moshe . Sipas studimeve te fundit te bera ne kete fushe ushqyerja e femijeve me qumesht gjiri redukton ndjeshem kete rrezik.

Studimi mbi obezitetin infantil u krye nga nje grup shkencetaresh irlandez,i publikuar ne nje nga revistat socile shkencore   “Social Science and Medicine Journal”,ne te cilin thuhet se sa me i madh te jete numuri i javeve te ushqyerjes me qumesht gjiri ,shume me i vogel do te jete mundesia e femijeve te zhvillohen ne peshe te tepert .
Perqindjet aktualisht jane te larta , le te mendojme per nje moment nese ushqyerja me qumesht gjiri  mund te zgjase nga 13 deri ne 25 jave , kjo gje do te reduktonte rrezikun e obezitetit deri ne 38 perqind dhe le te mendojme nese zgjat mbi 26 jave , kjo do te dhote shtimin e perqindjes te reduktimit te mbipeshes  deri ne 51 per qind .

Nessun commento

BEJ NJE KOMENT ,KJO DO TE SJELLE PERMIRESIMIN E SHERBIMIT TONE

loading...