Te karikosh cellularin duke ecur

Te rikarikosh celularin duke ecur dhe  duke bere ushtrime

 fiskulture me pellemben e dores duke e shtypur lehte ate

 eshte nje revolucion i vertete ne konceptin teknologjik gje 


qe behet e mundur nga nanogeneratore TENG.Karakteristikat dhe

 potenca e ketij dispozitivi jane prezantuar ne mbledhjen

 vjetore nga American Chemical Society keto dite ne 

Dallas,Texas.Zbulimi i dedikohet ekipit te zhong li wang i

 insitutit te teknologjise ne xhorxhia.Dy vjet me pare

 kerkuesit zbuluan se elekticiteti i prodhuar nga shtypja ishte

 me superior nga sa ishte parashikuar ,dhe pikerisht nga kjo

 lindi ideja e gjeneratorit triboekektrik e nderduar nga dy

 copa te materialeve te ndryshme.Siperfaqja e pare me 

permbajtje polimerike leshonte elektrone ,ndersa e dyta i

 pranonte ato.Kur copezat perplaseshin me njera tjetren

 ,gjenerohej nje kalim i elektroneve nga nje krah ne tjetrin 

dhe kur copezat ose plakezat ndaheshin nga njera tjetra

 midis tyre krijohej nje voltazh .Ekipet e studiueseve te viteve

 te fundit kane punuar ne faktin e shtimit te fuqise deri ne 

300W per meter katror.Me presionin e krijuar nga shtypja

 me dore e dispozitivit  Zhong lin wang eshte ne gjendje te 

  krijoje qindra drita te quajtura led TENG ka bere qe 

aplikimi te jete i pafund ato e kane incorporuar ate ne

 tapetet, ne cantat e shkolles ne tapetet ne shollat e kepuceve

 etj.. ne menyre qe energjia mekanike mund te shfrytezohet 

per te krijuar energji te paster e te rinovueshme

Nessun commento

BEJ NJE KOMENT ,KJO DO TE SJELLE PERMIRESIMIN E SHERBIMIT TONE

loading...