Te ecesh me shume se 30 minuta ne dite ndihmon parandalimin e kancerit ne gji

Raporte te reja pozitive te konfirmuara mes te ecures e tumorit ne gji . Nje reduktim i rendesishem i rezikut sic e konfirmon spitali i sant anes ne Torino,ne te cilen kerkuesit kane nxjerre konkluzionin se nga 20 e  30% te reduktimit te semundjes .
Ushtrime fizike , te ecesh ne vecanti, njihet tashme si nje arme kryesore  ne parandalimin e tumorit ne gji .Sipas keruesve , nje shetitje e te pakten 30 minutave ne ajer te paster dhe nje ushqim i shendetshem do te prodhonte efekte te dukshme ne reduktimin e rrezikut kunder kesaj semundje  .

Sipas asaj qe u afermua nga shoqeria amerikane e kancerit e cila u udhehoq nga  Dr. Alpa Patel dhe u publikua nentorin e kaluar ne revisten  Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, te ecesh ben mire kjo vlen per cdo femer te cdo moshe.Vecanerisht kujdes per ato gra qe gjenden ne periudhen e menopauzes .
Sipas kerkimit torinez qe ka ndjekur rastin e shendetit te me shume se 73.000 grave per nje perudhe prej 17 vjetesh qe u udhehoq nga l Professor Carlo Campagnoli, te ecesh per gjysem ore ne dite  mund te mos ishte zgjidhja me e mire  por ne krahasim me nje pjese te grupit tjeter qe ecnin te pakten 1 ore kishin nje reduktim  prej 14%  me shume.Domethene te ecesh ben mire gysem ore po por nje ore ne dite akoma me mire 
E rendesishme eshte gjithashtu per femrat qe vuajne nga kanceri i gjirit jo vetem te ecesh ben mire por dhe nje jete e qete pa strese dhe me nje diete ushqimore te shendeteshme ,duke evituar yndyrnat ushqimet e pasura e me shume sheqerera redukton ndjeshem rrezikun e  semundjes  se kancerit ne gji.  Kjo  sipas revistes Breast Cancer Research and Treament. 


Gjithashtu mund te interesoje

       


Ushqyerja me domat ,nje

   

 

           

                       
loading...